A Kiskőrösi Óvodák Mohácsi Utcai Tagóvodájában már hagyomány, hogy egy tematikus héttel köszönnek el az őszi termények sokaságától. Az idei évben minden a tökről szólt, a projektzáró mulatságot október 25-én tartották. A nagycsoportosok és szüleik látták vendégül a másik két csoportot.

-Hirdetés-

A gyerekek először egy kedves mesét adtak elő a lókötő rókáról, majd versekkel készültek. Legvégül pedig néptánc tudásukat mutatták be. Az előző években tanult néptánc alapjait most először rakták össze, aminek igen nagy sikere volt mind a gyerekek, mind a szülők körében.

M

A gyerekek nem is gondolják, hogy a tánc speciális fejlesztő.  A vonulások, ki-betekeredő énekes játékok a tempóra történő járásra, sortartásra, körtartásra késztetnek, az irányváltások és az oldaliság a téri tájékozódást készítik elő. Ütemtartás kell az egységes énekléshez, haladáshoz.

Testtudatuk alakul, a szem-kéz-láb koordináció folyamatosan igénybe van véve. A hirtelen leguggolás és felállás a gyerekek koordinációs képességét gyakoroltatja. Ez nekünk is visszajelzés, mert az iskolai felkészítés során képet kapunk az esetleges hiányosságokból-számolt be Urbánné Szabó Rózsa tagóvoda vezető.

A program az udvaron táncházzal és vendégséggel zárult.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS