A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi HE szervezésében harmadik alkalommal került megrendezésre a Vadkerti-tónál október 26-án a Halászlé Kupa Horgászverseny. Az eseményen 35 horgász mérte össze tudását, mely előtt az egyesület 100 mázsa pontyot telepített a vízbe.

A versenyről az egyesület elnöke Szentkúti Gyula elmondta, hogy mostanra már hagyománnyá vált a Halászlé Kupa, amely az év utolsó nagyobb rendezvényüknek számít. megemlítette, hogy a verseny előtti héten egy pályázati támogatásnak köszönhetően 100 mázsa ponty telepítésre került sor, melyek 2 és 3 nyaras halak voltak. Az évek óta tartó folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre rendezettebb és szebb a vízpart, a halállomány fokozatosan gyarapodik és azon fognak dolgozni a jövőben is, hogy egy igazi horgászparadicsom legyen a Vadkerti-tó.
A Halászlé Kupa győztese: Zsikla Róbert

Zsikla Róbert (Kiskőrös) – 1. helyezett horgász:

-A kétnyaras pontyok jöttek a mai napon nagy számban. Miközben az egyik botommal vártam a kapást, a másikat már felcsalizva előkészítettem, hogy minél kevesebb időt veszítsek a tiszta horgász időmből. Kisebb méretű horoggal és vékony zsinórral horgásztam, csalinak pedig chilis pelletet és etetőanyagot használtam. Reggel igen nagy ködben kezdődött a verseny, így egy kis időbe tellett, mire sikerült pontosítani a dobótávot. Az első kisebb ponty megfogása után ugyanarra a helyre dobtam, ahonnan sikerült több halat is megakasztanom. A Vadkerti-tón eddig a legnagyobb halam egy közel 9 kg-os tükörponty volt, amit csónakhorgászat során a nádszélből fogtam.

A legnagyobb halat fogó horgász: Pencz Lajos (Soltvadkert) – 3,95 kg (ponty)

Pencz Lajos (Soltvadkert) – a legnagyobb halat fogó horgász:

-Hirdetés-

-A szép pikkelyes pontyot egy szem csemegekukoricával fogtam meg és volt még három olyan akasztásom, amelyek sajnos a fárasztás során leakadtak a horogról. Már a hal megakasztása után éreztem, hogy ez egy szép példány, amely jól küzdött. Az idei év januárjától vagyok az egyesület horgásza, így igen nagy öröm a számomra, hogy sikerült kifognom ezt a szép halat.

Eredmények:
1. Zsikla Róbert (Kiskőrös) – 16,7 kg
2. Martin János László (Soltvadkert) – 9,73 kg
3. Gillinger Sándor (Soltvadkert) – 8,38 kg
Legnagyobb halat fogó horgász: Pencz Lajos (Soltvadkert) – 3,95 kg (ponty).

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS