A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE női kézilabda csapata a bajnokság 6. fordulójában hazai környezetben lépett pályára. Az együttes október 27-én, a soltvadkerti sportcsarnokban fogadta a Tiszakécske VSE együttesét.

-Hirdetés-

A soltvadkerti lányok ezen a napon jó teljesítményt nyújtottak és 29-24-re (13-11) nyertek: Szűcs V. (k), Vancsik (k), Bleszák 6, Csipkó, Drenkovics, Frittmann 1, Hachbold, Korsós Á. 8, Lőrincz 4, Markó 1, Nagy T. 1, Petrezselyem, Szentpéteri 1, Tasnádi 6, Trsztyinszki 1.

A mérkőzés egy gyors gólváltással kezdődött (1-1), majd a vendégek húztak el három találattal (2-5). Mindeközben a találkozó 3. percében egy súlyos sérülés is történt. A hazaiak játékosa Petrezselyem Zsófia támadásvezetés közben rosszul lépett, letapadt a lába, aminek következtében térdsérülést szenvedett.

A kézilabdázónak olyan fájdalmai voltak, hogy nem is tudta a saját lábán elhagyni a játékteret és mentővel szállították kórházba.

Előbb Kiskunhalason, majd Kecskeméten vizsgálták meg az orvosok és a diagnózis szerint részleges szalagszakadása lett a sportolónak a térdében, de műteni szerencsére nem kell, a felgyógyulása pedig 8-10 hétre tehető. Ez a sérülés rányomta bélyegét a hazaiak játékára és csak az első félidő közepétől találtak magukra a lányok. A hazaiak a 20. percben tudtak egyenlíteni (9-9), az első játékrész utolsó perceiben pedig átvették a vezetést és kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (13-11). A szünet után a soltvadkerti lányok védekezésben és támadásban is feljavultak, aminek köszönhetően a pont nélkül álló Tiszakécske csapatát magabiztosan győzték le.

Mihók Péter – Soltvadkerti TE edzője:
-A mai győzelem alappillérének az számított, hogy nem adtuk fel a küzdelmet hátrányban és jó csapatjátékot nyújtottunk. A lányok végig tudták, hogy minden bedobott góllal és sikeres védekezéssel közelebb kerülhetünk a sikerhez. Sajnos a találkozó elején Petrezselyem Zsófia sérülése lelkileg megroppantotta a csapatot, amikor védekezésben és támadásban sem nyújtottuk azt, amit tudunk. Ő a védekezésünkben alapembernek számít és úgy érzem, hogy ma a lányok miatta is küzdöttek. A csapat a második félidőre is higgadt maradt és lépésről-lépésre építettük fel a győzelmet.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS