A soltvadkerti képviselő-testület alakuló ülését október utolsó napján délután 14 órai kezdettel tartották meg a Városháza Dísztermében, ahol Temerini Ferenc polgármester köszöntötte a résztvevőket, külön kiemelve Font Sándor parlamenti képviselőt. Továbbá köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a választások lebonyolítását.

-Hirdetés-

A Helyi Választási Bizottság – HVB – elnökének beszámolójával folytatódott az ülés. Az október 13-i önkormányzati választás helyi eredményeiről Dr. Laczi Miklós Tibor, HVB elnök részletesen ismertette az eredményeket, majd gratulált Temerini Ferenc polgármesternek és a képviseleti megbízást nyert képviselőknek a megválasztásához.

Dr. Laczi Miklós Tibor HVB elnök és Temerini Ferenc polgármester

A beszámolót követően a képviselők eskütétele következett, majd Temerini Ferenc polgármester is letette az esküjét és ismertette programját a következő évekre vonatkozóan.

„Azt hiszem, hogy nagyon magasra tette elődöm a mércét és nagyon magasra tette vele együtt a testület, az előző testület is. Ha a megvalósult beruházások nagyságrendjére gondolok, akkor talán nem túlzás azt állítani, hogy soha nem látott fejlesztések valósultak meg az elmúlt öt, vagy inkább azt mondhatom, hogy az elmúlt 9-10 évben, tehát az elmúlt két ciklusban.
Nagyon nehéz dolga lesz a következő testületnek, azaz nekünk, hogy, hogy méltó folytatást biztosítsunk a városnak…”
– hangzott el Temerini Ferenc polgármester beszámolója elején.

Kisebb módosításokkal elfogadták a képviselő-testület új Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletet – SZMSZ. A Köznevelési, Kulturális, Sport- és Egészségügyi Bizottság 4 főről 5 főre bővült. A Gazdasági és Vállalkozási Bizottság valamint a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság összevonásra került. Az SZMSZ megszavazása és közzététele után Dr. Viszkók Zoltán jegyző ismertette a Bizottságokat és tagjait.

Soltvadkert Város Önkormányzat Képviselő-testületének állandó bizottságai:

Ügyrendi Bizottság:
Elnök:
– Lantosné dr. Mayer Zsuzsanna
Képviselő tagok:

– Zsikla Tamás
– Zsikla Győző

Köznevelési, Kulturális, Sport- és Egészségügyi Bizottság:
Elnök:
– dr. Pozsgai Boglárka
Képviselő tagok:
– Galántai Norbert
– Medgyes Attila Jenő
Külső tagok:
Molnár Elvira
– Müllerné Valics Emese

Pénzügyi Bizottság:
Elnök:
– Zsikla Tamás
Képviselő tagok:
– Lantosné dr. Mayer Zsuzsanna
– dr. Pozsgai Boglárka
Külső tagok:
– Schäffer Tamás
– Kiss Gábor

Vállalkozási, Gazdasági, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság:
Elnök:
– Zsikla Győző
Képviselő tagok:
– Galántai Norbert
– Weppert Sándor
Külső tagok:
– Mátyus Zoltán
– Szávay László

Temerini Ferenc polgármester Kárász András képviselőt javasolta alpolgármesternek, akit 8 igen szavazattal meg is választottak. A kinevezést társadalmi megbízatásban látja majd el. Az alpolgármester választása a jogszabály szerint titkos szavazással történt.

Az alpolgármesteri felkérést Kárász András köszönettel elfogadta és nem kért zárt ülést a szavazáshoz. Élt a lehetőséggel, hogy szavazzon, de nem tartotta erkölcsösnek, hogy saját magára igennel voksoljon, ezért az egyetlen érvénytelen szavazatot ő adta le.

Az utolsó napirendi pontban megválasztották a térségi társulásba delegált személyt is. A Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsába a polgármester Temerini Ferencet szavazták meg.

Napirend utáni felszólalásban szót kért Font Sándor parlamenti képviselő, aki köszöntötte a résztvevőket és gratulált az új testületnek.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS