Október 26-án a következő örömteli hírt olvashattuk Senduláné Kiss Erzsébet közösségi média oldalán:
Sendula Jázmin október 25-én Balatonfüreden részt vett a Fit Kid European Championship, Fit Boy and II. European Class Open Cup versenyen, melyen 7 ország: Olaszország, Spanyolország, Anglia, Írország, Bulgária, Svájc versenyzői mutatták be szebbnél szebb ruhákban a lélegzetelállító gyakorlatokat.
Jázmin II/A osztályban kvalifikálta magát erre a megmérettetésre és az előkelő 3. helyen végzett.”

-Hirdetés-

Ezzel az eredménnyel nemcsak egyéni sikert ért el, hanem hozzájárult városunk jó hírnevének alakulásához. Jázmin mesélt nekünk magáról, a sportról és az egyesületről:

Hogy kerültél a halasi egyesületbe?

Mindig szerettem tornázni, táncolni. Soltvadkerten megszűnt a tánc, ott is versenyeztünk (trioban országos 1. helyezettek lettünk), nagyon szerettem. Anyu látta: ez az én utam, ezért megengedte, hogy elkezdjem az edzéseket a Halas Fitness egyesületben. Akkor már az unokatestvérem, Mizser Réka 1 éve oda járt.

Mit tudnál elmondani az egyesületről?

Az egyesületben kb. 6 éves kortól 18-20 éves korig járnak gyerekek. Hét edző tartja az edzéseket, váltott felosztásban. Múlt évtől már Diákolimpián is részt vehettünk, ahol értékes pontokat szerezhetünk a továbbtanuláshoz.

Ki fedezte fel a tehetséged, kinek a hatására kezdtél tornázni?

István bácsi (Tóth István a kezdők edzője) egy hónap edzés után megállította anyát a folyosón: „ Jázmin nagyon ügyes!” Szólt Péter bácsinak és Ágotának (Tóth Péter, Angeli Ágota – a versenyzők edzői), hogy figyeljenek rám. Ez nagyon sokat jelentett nekem: szárnyakat adott!

Hogyan jutottál be az Európa bajnokságra, milyen előkészületeket igényelt ez?

Egy éven belül három országos versenyen szerzett pontokat összesítenek, és a legjobb 3 megszerzi az Európa Kupán való szereplés jogát. Én múlt évben II. osztály B-ben indultam Bibionéban. Idén már II. osztály A-ban sikerült bekerülnöm a legjobb három közé. Nagyon sokat edzettem: heti 4-6 alkalommal. Volt, amikor Szegedre utaztunk gyakorolni, hogy ott is javítsák a mozdulataimat, ugrásaimat, koreográfiámat.

Hogy érezted magad egy ilyen komoly versenyen? Mesélj, mi volt ott a legérdekesebb élményed!

Nagyon izgultam, de élveztem is. A verseny előkészületeit (smink, haj, ruha) nagyon szeretem. Sok ismerőssel találkoztam, és új barátokat is szereztem. Csapattársaimmal, Papp Diával és Zseni Zsókával a versenyen nagyon drukkoltunk egymásnak. Legnagyobb élmény számomra a fiúk gyakorlatai voltak. A Halas Fittnes egyesületből is versenyzett három fiú (Mádai Gellért, Ádám Levente, Macska Dominik). Barátnőm, Miskei Léna bekerült a vasárnapi fináléba, ahol 4. helyezést ért el.

Ki készített fel és kik kísértek el az Európa bajnokságra?

Felkészítőim az edzőim: Tóth Péter, Angeli Ágota, B. Tóth Lili és Czavalinga Dóra. A ruhámat Giliczó Erika varrta, Ágota kövezte. Anyukám vitt el Balatonfüredre.

Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulást és a sportot?

Szerencsés vagyok: gyorsan tanulok, bár a szorgalmamon még van mit javítani… azért igyekszem. Nem érzem tehernek az edzést, hiszen azt csinálom, amit szeretek. Nagyon jó a társaság. Szeretnék sikeres lenni, és egyre jobb eredményeket elérni.

Mi az, ami nehézséget okoz? Jár-e valamilyen lemondásokkal a kortársaid életéhez képest, hogy ilyen komolyan sportolsz?

Versenyek előtt kicsit nehezebb, de jut időm a barátaimra is. Sok barátommal edzésen is találkozom. Szeretnék most erősödni, jobb kondiba kerülni a tavaszi versenyre.

Mennyi idő kell az edzésekre, hol készülsz fel?

Az edzések heti 4-6 alkalommal 1,5-2 órán át tartanak, Kiskunhalason a Fazekas Mihály Általános Iskola tornatermében.

Kik a segítőid? Milyen a családod hozzáállása?

Kecel Város Önkormányzata hozzájárult a Bibionéba utazásomhoz, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola tornatermét használhattam a felkészüléshez. A családom mindenben támogat, drukkolnak nekem. A feladatmegosztás úgy alakult, hogy anya szervez mindent: szállás, ruha, utazás… Apa a háttérben a rávalót teremti meg, nagyon izgul és félt; nem is igen jön el a versenyekre… Zoé szurkol mindig. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget!

Eddigi sikereidet hol, milyen eredményekkel érted el?

Az elmúlt 2 évben mindig sikerült a legjobb háromba kerülni, így jutottam ki Bibionéba és Balatonfüredre. Ez azt is jelenti, hogy minden évben egy osztállyal feljebb kerültem. Idéntől már I. osztályban versenyzem, ami hatalmas kihívás nekem.

Már külföldön is szerepeltél, tehát nemcsak a kiskunhalasi egyesületet, Kecelt, hanem Magyarországot is képviseled egy-egy nemzetközi versenyen. Milyen érzés?

Nagyon büszke vagyok, de nagyon izgulok is. Jó érzés, amikor gratulálnak, biztatnak. Szeretek versenyezni. Sok barátom van más egyesületekben is.

Eddigi sikereidhez gratulálunk, a továbbiakhoz szurkolunk Neked! További tervekről lehet-e már tudni valamit?

Szeretnék az első osztályban is hasonlóan jól teljesíteni. Nagy álmom jövőre első osztályban is kijutni az EB-re.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS