A Körös-körül a Művészetért Egyesület november 11-én immáron a második évben hirdette meg testvéregyesületei részére azt a pályázatot, amelyben meghívja őket egy tematikus kiállításra.

-Hirdetés-

Jelen voltak Kiskunfélegyháza és Debrecen alkotói, a harmadik meghívott alkotókör Kalocsáról nem tudott részt venni a pályázatban.

A beérkezett anyagot kecskeméti szakmai zsűri értékelte, és csak ezután kerülhetett a kiállításra.

A kiállítás megszervezésének miértjére, a közösség erejének hatásáról Babucsikné Zeikfalvy Anna a Bibliából idézett: „Jobban járnak, akik ketten vannak, mint a magányos, mert fáradozásuk meghozza jutalmát.”( Préd. 4.9) A jutalom pedig nem más, mint ez a kiállítás.

Szedmák Tamás, Kiskőrös város alpolgármestere köszöntő beszédében hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a Kiskőrösön működő egyesületeknek, intézményeknek milyen nagy szerepe van abban, hogy városunk egyre többet áldoz a kultúrának. Kiemelte, hogy a jövőben a város még jobban fogja támogatni ezen rendezvények megvalósulását.

Babucsikné Zeikfalvy Anna és Szedmák Tamás

A pályázat tematikáját ”Ki vagyok én?” címmel illették, a technika pedig a grafika volt.
Az énre határozottan rávilágít. A művésznek nem kell másnak lennie, mint egyszerű, emberi embernek. Embernek, aki kifejezi magát, aki esztétikusan alkot, de semmivel sem több. Ez nem kevés, ez mindent magába foglal. Az én szó a megismerő tudat, egy és megismételhetetlen ugyanúgy, ahogyan a művész alkotása. Nincs két egyforma öröm, félelem, vagy bánat. Nincs két egyforma grafikai technika sem, még azonos eljárásban sem. Ennek vagyunk tanúi itt ezen a kiállításon. Minden érzelem, minden egyéni gondolat, minden tisztán emberi szándék és vágy a megjelenítéshez vezetett.

Díjazottak:
I. Vlcskó János Kiskőrös
II. B.Kovács Krisztina Debrecen
III. Rátkai Zsuzsanna Kiskunfélegyháza

A kiállítás november 29-ig megtekinthető a Művelődési központ kamaratermében.

A kiállítás támogatói a NEA, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, Petőfi társaság és a Petőfi Sándor Művelődési Központ.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS