A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában nagy hagyománya van a Márton-napi programoknak. Az intézményben német nemzetiségi oktatás folyik és ehhez kapcsolódóan a németek ünnepének számító Márton-napról minden évben megemlékeznek.

-Hirdetés-

Idén november 11-én voltak Márton-napi programok az iskolában, mely során délelőtt a KEVI Harangvirág Óvodájának nagycsoportosai látogattak el az intézménybe. Az ovisok megtekinthették a diákok Márton-napi műsorát és még egy kis ajándékot is kaptak. Délután az iskola alsó tagozatos tanulói nézték meg azt a műsort, amelyet az 5. B és C osztályosok adtak elő, akik Márton legendáját dolgozták fel. A műsorban szereplő 37 gyermeket Trepákné Kriskó Eszter tanította be, akinek munkájában segítséget nyújtott György Andrea Éva.

Ezt követően az épület aulájában zsíros kenyér és forró tea várta a diákokat, majd lámpásokkal sétáltak a városközpontban. A program a Petőfi téren Márton-napi dalok közös eléneklésével zárult. Az eseményt támogatta a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat is.

Meg kell említeni, hogy a Márton-napról az iskola német nyelvet tanuló osztályaiban már hetekkel korábban elkezdődött a gyermekek felkészítése a német hon-és népismereti órákon. Ilyenkor a Márton-napi legenda feldolgozása a téma, kiemelve Márton segítőkészségét és jó cselekedeteit. A kisebb gyermekek a hon-én népismereti órákon lámpásokat készítenek a németes tanító nénikkel.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS