November 11-én indul már sokadik alkalommal a szakmák hete a Kiskőrösi Evangélikus Gimnáziumban, melynek célja a diákok érdeklődésének felnyitása a továbbtanulás iránt. A szakmai hét első napján a minden évben megrendezésre kerülő versmondó verseny várta a költészetet kedvelőket, melyet Maczelka Mária magyar tanárnő rendezett meg.

Fodor Tamás nyitotta meg a versenyt
-Hirdetés-

Az eseményt Fodor Tamás tanár úr nyitotta meg beszédével. A zsűri soraiban Kissné Zsikla Edit, Szabadszállási Jánosné valamint Turán Istvánné ült, és bírálták a versmondó versenyt, mely idén kisebb különlegességgel bővült, ugyanis a Petőfi Sándor Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói is részt vettek a versenyen. Így két korcsoport indult. A kisebb korcsoportot erősítették a 7. és 8. osztályosok, általános iskolából és gimnáziumból egyaránt, majd a nagyobb korosztály a gimnázium felsőbb éveseit foglalta magába.

A zsűri és a közönség számos gyönyörű költeményt hallgathatott meg leghíresebb magyar költőinktől. Elhangoztak József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, s még ismertebbnél ismertebb költőink legszebb versei. Miután a több, mint 30 diák elszavalta választott verseket, a zsűri tagjai kis ideig tanácskoztak az eredményekről, melyek a következők lettek:

I.korcsoport:

  1. Lakatos Fiorella
  2. Mészáros Abigél
  3. Weiszhaupt Lili

II.korcsoport:

  1. Kovács Karina
  2. Farkas Viktor
  3. Martin Péter

Idén is sok színvonalas és érdekes programot szervezett a gimnázium kisebbeknek és nagyoknak is egyaránt, s a héten több szakmai előadáson is részt vehetnek a tanulók, melynek összefoglalójáról hamarosan olvashattok a VIRA.hu-n!

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS