Kiskőrösön a KEVI-ben az elmúlt időszakban a hétfői áhítatok témája az áldás volt. Az őszi csendes nap tematikáját ez, és a szakmák hete összekapcsolása adta. Az „Emberé a munka, Istené az áldás” mottóval valósult meg a csendes nap november 14-én. A nap folyamán keresztény vállalkozók, szakemberek mutatták be vállalkozásukat, munkájukat, és bizonyságot tettek arról, hogy amit elértek azt Istennek köszönhetik.

-Hirdetés-

Szentgyörgyiné Szlovák Mária az intézmény igazgatója számolt be magazinunknak az eseményről. A „Mi a Pálya?”szakmák hete Programunk kiterjedt az óvodára és az általános iskolára is. Az óvodában a héten a gyerekek érdeklődési körének megfelelően találtak ki foglalkozásokkal kapcsolatos programokat.

Pohankovics András

Az általános iskolában is nem a mennyiségen, hanem a minőségen volt a hangsúly. Az a véleményem, hogy nagyon sok minden történik az intézményünkben, a sok kicsi programban elvesznek a gyerekek, nem lesznek lelkesek, hamar elveszítik érdeklődésüket. Az ilyen tematikus hetekben, jobban rá tudnak koncentrálni egy-egy témára. A középiskolában a főszerepet ez a nap kapta. Reggel a Tamás-mise interaktív istentisztelet hozta össze a diákokat. Utána ki-ki a választott vállalkozó előadását hallgathatta meg. Végül a nap zárásaként Szabó Balázs gospel zenész koncertjén vettek részt az Evangélikus templomban.

Szabó Balázs

Bemutatkoztak és a munkájukról, hitükről beszéltek Seidel Alex (Seidel Educational Services), Pohankovics András (agrármérnök, önkormányzati képviselő, Akker-plus Kft. munkatársa), Városi Ferenc (Astron Kft.), Ifj. Dr. Suhajda János (háziorvos), Endrődi Ferenc (Akker-plus Kft. ügyvezető igazgatója), Kiss Sándor és felesége, Kissné Sinkovicz Marianna (Sinkovicz és Kiss borászat), Opauszki Gáborné (agrárvállalkozó), Kriskó Réka (lakberendező), Duman Flórián Mária (vendéglátás-Hakan kebab) és Berger Andrásné (iskolai szociális munkás)

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS