A helyi és környékbeli általános iskolák 7-8. osztályait várták november 14-15-én Kiskőrösön a Pályaválasztási Kiállításra. A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma már 17. alkalommal szervezte meg nagysikerű kiállítását.

-Hirdetés-

A pályaválasztási tevékenységük célja, minél szélesebb körben megismertetni a Wattay munkáját, és az oktatott szakmáikat. A későbbiekben sokszor kell pályát, szakmát, képzést módosítani, választani, de az első döntés meghatározó a fiatalok számára. Ebben próbál meg segíteni az iskola.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum részéről köszöntőt mondott Papp Gyula főigazgató. Kiemelte a kiállító cégek jelenlétének fontosságát, hiszen a szakképzés kizárólag velük együtt valósítható meg és fejlődhet látványosan. A Szakképzési Centrum legfőbb célkitűzése a szakképzés hatékonyságának növelése mellett egy olyan piacorientált képzési paletta kiépítése, amely lehetővé teszi, hogy azok a tanulók, akik az iskolát elvégzik, szakképesítésüknek megfelelő munkát is találjanak. Ennek érdekében együttműködnek különböző intézményekkel, cégekkel, vállalkozókkal, a begyűjtött információk alapján tervezik indítandó képzéseiket.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója Papp Gyula

A rendezvényt Szedmák Tamás, Kiskőrös város alpolgármestere nyitotta meg.

Az országban már nem feltétlenül a felsőoktatás felé irányítják a továbbtanulókat. Nagyon sok hiányszakma van, ezért fontos, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeken kedvet kapjanak a diákok egy-egy szakma kitanulásához. A helyi adottságok megváltoztak: míg a múltban elsősorban mezőgazdaságból éltek az emberek, addig napjainkban ez az ipar köré összpontosul. A munkaerő piac azt mutatja, hogy egyre nagyobb szükség van szakemberekre. A helyi ipar szépen fejlődik, sok helyen már csúcstechnológiával dolgoznak, ez tökéletes alapot biztosít azon fiatalok számára, akik valamilyen szakmát választanak. Tehát Kiskőrösön jól működik a Szakképzési Centrum célkitűzéseinek megvalósítása

– osztotta meg gondolatait az alpolgármester.

Az eseményen jelen volt Dr. Nagy Gabriella jegyző, Vikker József szakmai főigazgató- helyettes, Bársony István a Kereskedelmi és Iparkamara képviselője és a Kiskőrösi Önkormányzat képviselői.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS