A Márton nap egy  legendához tartozik, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták ottlétét gágogásukkal. Német nyelvterületről terjedt el a fáklyás felvonulás, amely Szent Márton emlékét őrzi, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el az emberekhez.

A lámpás felvonulás pillanatai Tabdin
-Hirdetés-

Tabdin is ehhez hasonlóan cselekedtek a kisiskolások és óvodások, akik  saját kezűleg készítettek lámpást, és volt aki otthon is készített a gyermekének névre szóló tárgyakat, lámpákat. Igen sok lámpást láthattunk. Közöttük volt libás, leveles, virágos, amit csak el tudunk képzelni, csakis a képzeletük szabott határokat a gyermekeknek.

A résztvevők Tabdi óvodánál gyülekeztek és onnan indultak a felvonulókkal a sportpályára. Úgy gondolom, nagy öröm, az, hogy láthatóan jóval többen jelentek meg az idei eseményen, mint bármelyik eddigi alkalmon. Nem csak a tanítók, gyermekek és szülei jelentek meg, hanem azok nagyszülei s barátai egyaránt. A sportpályához közeledve már messziről lehetett látni a tábortűz lobogó lángját amely köré összegyűltek,  énekeltek és táncoltak a résztvevők. A megjelenteket forró teával, forralt borral és zsíros kenyérrel fogadták a szervezők.

Dürei Attila tűzzsonglőr műsör közben

A mulatság után ismételten Dörei Attila a Lángoló Leguánok tűzzsonglőr műsorát láthattuk, amely ismét lenyűgözte a közönséget. Az esti műsor után a gyermekek még egy ideig játszottak barátaikkal, addig a szüleik beszélgettek, majd hazavonultak otthonukba.

 

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS