A Modern Gyárak Éjszakája rendezvény alkalmából a Pintér Művek új lemezmegmunkáló üzemében a Pintér család és munkatársai szeretettel fogadták az érdeklődőket. Bemutatták számukra gyáruk legújabb fémmegmunkáló berendezéseit, termelésirányítási és ellenőrző rendszerét, mely felügyeli és kommunikál az üzemben található gépekkel.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium immár harmadik alkalommal (2017-től), hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Modern Gyárak Éjszakáját, ahol a hazai okos gyárak és nemzetközileg is versenyképes ipari üzemek a lakosság számára is bepillantást engednek mindennapi működésükbe. A látogatók között voltak pályaválasztás előtt álló fiatalok, iskolák, vállalkozások, szakmabeli és a fémmegmunkáló szakma iránt érdeklődők.

-Hirdetés-

Az országban bemutatkozó 73 gyár illetve vállalkozás között előzetes felkérést követően szerepelt a keceli Pintér Művek Kft. vállalkozás.

2019. november 15-én az eseményre hat turnusban érkeztek – szép számmal- a látogatók. Helybeliek, szomszédok és távoli településekről is ellátogattak érdeklődők.  Felkészült szakemberek beszéltek a gépekről, akik a mindennapokban dolgoznak velük. Készséggel válaszoltak a kérdésekre, hogyan működnek és bemutatták munka közben is őket.

Az alábbi CNC vezérlésű gépekkel ismerkedhettek:

  • négyhengeres hengerítő
  • 3 D-s plazmavágó, fogácsoló és csőmegmunkáló cella
  • fiber lézervágó
  • hat tengelyes élhajlító
  • Pintér Művek saját fejlesztésű hegesztő robotja

és Ipar 4.0-nak megfelelő termelésirányítási és felügyeleti rendszere.

A vendégeknek kenyérlángossal, teával és forralt borral kedveskedtek a házigazdák -kapta magazinunk a rendezvényről az információkat és a képeket Pintérné Farkas Csillától.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (100 db kép)
MEGOSZTÁS