A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE labdarúgó csapata a bajnokság 15. fordulójában hazai környezetben fogadta november 17-én a Kerekegyháza SE együttesét. A soltvadkertiek szépen búcsúztak a közönségüktől az őszi szezon utolsó hazai találkozóján.

-Hirdetés-

A Soltvadkerti TE második félidőben nyújtott kíváló játékával 3-0-ra (0-0) nyert: Frittmann – Rózsa, Dobosi, Tóth Á., Frei, Radics (Lévai), Márki, Molnár, Nagy Sz., Szabó Sz., Szalai.

Az első félidőben a vendégek voltak mezőnyfölényben és a hazaiak térfelén alkalmazott letámadásuk sokszor megzavarta a soltvadkertiek játékát. A Kerekegyháza egy eladott labda után tudta kialakítani legnagyobb gólszerzési lehetőségét, amelyből több nem is adódott a számukra a mérkőzésen. A hazai kontra támadásokban több veszély volt, de nem sikerült ezeket gólra váltani.

A második félidőben is többet támadott a Kerekegyháza, de a megnyíló területeket már sokkal jobban és pontosabban futotta be a soltvadkerti csapat. A meddő vendég mezőnyfölény közben az 55. percben egy szép kontratámadás végén szerzett vezetést a hazaiaknak Szabó Szabolcs (1-0). A 68. percben tovább növelte előnyét a soltvadkerti együttes, amikor Tóth Árpád futotta le a védőket és a kapus felett átemelve lőtte a kapuba a labdát (2-0).

A kitámadó Kerekegyháza a hazai kapura teljesen veszélytelen volt, miközben a soltvadkerti ellentámadások rendre gólhelyzetekkel végződtek. Egy pontos indítás után a 84. percben a jobb oldalon futotta le a védőket Tóth Árpád, aki a kapust is kicselezve lőtte a hazaiak harmadik gólját (3-0). Szervezett, taktikus játékának köszönhetően aratott szép győzelmet ezen a napon a soltvadkerti együttes.

Szabó Attila – Soltvadkerti TE edzője:
-Az első félidőben nem tudtuk kihasználni a gyors játékosainkat a támadásvezetés során és annyit tudtunk elérni, hogy tartottuk az eredményt. A szünetben azt kértem a játokosoktól, hogy a csatárok fussanak be az üres területekre és próbáljuk megjátszani őket pontos labdákkal. Meghatározó volt a mérkőzés kimenetele szempontjából, hogy mi tudtuk az első gólt lőni, ami után a Kerekegyháza még jobban kitámadt és nagyobb területek nyíltak meg számunkra a gyors támadások vezetéséhez. Az utóbbi hetekben jól összeállt a védekezésünk, amit jól mutatott a mai nap is, mivel nem volt igazán veszélyes a vendég csapat a kapunkra. Nagyon örülök, hogy az őszi szezon utolsó hazai találkozóján egy ilyen szép győzelemmel tudtunk búcsúzni a szurkolóinktól.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS