A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda klub keretein belül több utánpótlás gárda is szerepel a különböző korosztályos bajnokságokban. A serdülő csapat az Országos Serdülő Bajnokság III. osztályának E csoportjában szerepel.

-Hirdetés-

Az együttes az őszi szezon során kiváló teljesítményt nyújtott, mivel a csapat 9 mérkőzésen 7 győzelmet szerzett 2 vereség mellett, a fiúk 332 gólt dobtak és 203 találatot kaptak, 14 pontot szereztek.

Az edző Czinkóczki Tibor elmondta, hogy a 10 csapatos bajnokságban körmérkőzéses alapon, ősz-tavaszi rendszerben küzdenek meg egymással a klubok. A kiskőrösi gárdát 17 fiatal alkotja, akikkel a városi sportcsarnokban és a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája tornacsarnokában edzenek hetente 2-3 alkalommal.

A szakvezető kiemelte a csapat gólerős játékát, aminek köszönhetően mérkőzésenként átlagban közel 37 találatot szereztek. A gárda legeredményesebb játékosa Patai Denisz, aki átlagban mérkőzésenként 14-15 gólt dobott és úgy vezeti a bajnokság góllövő listáját, hogy közel a dupláját szerezte a találatok tekintetében a második legeredményesebb játékosnak. Meg kell említeni még Patai Deniszről, hogy az egy mérkőzésen szerzett találatok tekintetében klubcsúcsot állított fel. Korábban egy vecsési serdülő mérkőzésen szerzett 21 gólt Harangozó Gergő, melyet Patai Denisz a Baján lőtt 24 találatával múlt felül.

A sok tehetséget felvonultató serdülők gerincét alkotó játékosokkal már 6 éve dolgozik együtt az edző, akikkel az eddigi legjobb eredménye az U14-es gyermekbajnokságban elért bajnoki cím és a diákolimpiai küzdelmekben az országos döntőbe való bejutás volt.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS