A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának 9. osztályos diákjai november 22-én 100 fát ültettek el Kiskőrös különböző pontjain.

A „Jövőnkért a jövő szakemberei” program keretében faültetés volt az Árpád, a Bajcsy-Zs., a Kolozsvári utcában, az Arany J.-Tüskös utca által határolt téren és a Hrúz Mária utcai játszótérnél.

-Hirdetés-

A faültetésről az intézmény főigazgatója Papp Gyula elmondta, hogy az iskola az idei évben kezdeményezte egy olyan program elindítását, amely a környezetvédelemre neveli a diákokat. Ez abból áll az első évben, hogy Kiskunhalason, Kiskőrösön és Kiskunfélegyházán 100-100 fát ültetnek el a tanulók. A Nemzeti Szakképzési Hivatal felé is jelezték a kezdeményezést, amelyből hagyományt szeretnének teremteni.

Papp Gyula, az intézmény főigazgatója

Az országban 40 Szakképzési Centrum működik és az igazgató reméli, hogy a jövőben mások is követik majd a kezdeményezésüket. A jövőben nemcsak faültetést szeretnének megszervezni, hanem egy átfogó hulladékgazdálkodási-gyűjtési programot is.

A programnak külön finanszírozása nincs, a költségeket az intézmény önerőből biztosította. A fajtakiválasztás és az ültetés helyszíneinek megválasztása az önkormányzatokkal egyeztetve történt, így Kiskőrös esetében 100 virágos kőris került elhelyezésre az utcákban, tereken.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS