Vagy inkább: Négy évszak — Négy életérzés

-Hirdetés-

Ez volt a címe annak az estnek, melyet a bócsai Boróka Könyvtárba álmodott meg Tóthné Szakolczai Tünde szervező, valamint Pócsa Katalin énekesnő és Sasvári Ágota fotóművész.

Ezek a titulusok természetesen nem mondanak el mindent. Barcsikné Weinhardt Éva iskolaigazgató (hajdani könyvtáros) egyszerre köszöntötte a két együtt dolgozó művészt, az iskola volt diákjait, illetve Ágota személyében az intézmény volt tanárát.

Azóta Katalin is felnőtt: Budapesten él és dolgozik, de egy őszi, bócsai osztálytalálkozó ismét összehozta kettőjüket, azaz a tanítványt és a tanárt. Ágota az évtizedek alatt elismert fotóssá vált, hiszen a Kiskunszt Fotóklub oszlopos tagjaként számos kiállításon szerepelt egyéni látásmódjával. Ezek leginkább a természetfotókban teljesülnek ki. De milyen lenne mindez zenével?

Elöl pirosban Sasvári Ágota fotóművész, jobbra mellette lánya

„Nem is gondoltam, hogy ennyi fény van” — mondta ki egy idézetben mindannyiunk érzését a vetítés elején Katalin. A prózai és főleg zenei részletekkel gazdagon teleszőtt est alatt végig Ágota képeiben gyönyörködhettünk. De mennyire más az, ha egy csengő női hang társul hozzájuk? Ezt adta hozzá az énekesnő.

A futó őzek és a szárnyaló dallamok

És akkor pár gondolat — képekkel:

Minden olyan ártatlannak látszik.

A legtöbb dolog szép lenne, ha a megfelelő pillanatban tekintenénk rájuk.

Néha el kell merülnünk a zene, a fények és az emberi hang által keltett meditatív hullámokban!

— ezt éltük meg Bócsán a hétvégén, az élmények falujában!

Káposzta Lajos (szintén zenész)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS