Fiatal munkavállalók pályázhatnak a felújított önkormányzati lakások ingyenes használatára, vagy rezsitámogatás igénybevételére. A határidő szoros, érdemes mielőbb beadni az igényeket!

-Hirdetés-

A szerdán megtartott képviselő-testületi ülésen döntött a városvezetés az „Esély-Otthon Fészekrakó Program Kiskőrösön” pályázat keretében nyújtandó ösztönző támogatásokról szóló rendelet megalkotásáról. Ennek keretében a napokban már meg is jelent egy pályázat, amelynek keretében az idei évben teljesen felújított 14 darab önkormányzati bérlakás ingyenes használatára lehet pályázni, vagy a saját tulajdonú esetleg bérelt lakás rezsiköltségeinek finanszírozására adhatják be pályázati kérelmüket a fiatalok.

Azok jogosultak a pályázat beadására, akik betöltötték a 18. életévüket, de nem töltötték még be a 35. életévüket. A jogosultsághoz továbbá Kiskőrös területén foglalkoztatási jogviszonnyal kell rendelkeznie a fiatalnak, Kiskőrösi lakcímmel kell rendelkeznie, életvitelszerűen kell Kiskőrösön élnie, vagy Kiskőrösre kívánjon költözni.

A sikeres pályázók vállalják, hogy esetenként önkéntes munkát végeznek rendezvényeken, eseményeken az önkormányzat, vagy az intézmények szervezésében, erről majd személyesen egyeztetnek az érintettekkel.

A pályázat I. konstrukciójában a felújított önkormányzati bérlakások ingyenes használatára lehet pályázni. A nyertesek maximum 2 évig használhatják ingyenesen a gyönyörűen felújított lakásokat. Az így ingyenesen használatba kapott lakásoknál a közüzemi (rezsi) költségeket a használónak kell megfizetnie.

A pályázat II. konstrukciójában saját lakás, vagy bérelt lakás esetén ennek a lakásnak a rezsiköltségeire lehet pályázni. Havonta maximum 20.000, azaz húszezer forintos támogatásra lesz jogosult, aki sikeresen pályázik ebben a konstrukcióban, maximum 2 évig. Ennél a lehetőségnél arra kell még figyelni, hogy a rezsitámogatás folyósításának végéig nem töltheti be a kedvezményezett a 35. életévét.

Csak egy konstrukcióra lehet pályázni, tehát nem lehet egyidejűleg igénybe venni az I. és a II. konstrukciót.

A pályázatok beadási határideje 2019. december 9 (hétfő) 16:00.

A pályázatokat beadni a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal Stratégiai és Városüzemeltetési Osztályán lehet (Polgármesteri Hivatal 8. számú iroda) ügyfélfogadási időben, vagy postai úton a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatalnak címezve a 6200 Kiskőrös, Petőfi tér 1. számra címezve.

A teljes pályázati kiírás megtekinthető itt:pályázati kiírás

A további kötelezően kitöltendő dokumentumok:

Jövedelemigazolás minta: jövedelemigazolás

Pályázati adatlap: pályázati adatlap

Vagyonnyilatkozat: vagyonnyilatkozat

A pályázati űrlap továbbá beszerezhető még a Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal Stratégiai és Városüzemeltetési Osztályánál (6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor tér 1. emelet 8. helyiség), valamint elektronikus úton letölthető a www.kiskoros.hu weboldalról.

A beérkezett pályázatokat a Képviselő-testület Társadalompolitikai Bizottsága bírálja el, választja ki a lakás bérlőinek személyét.

A fotó illusztráció!

MEGOSZTÁS