Temerini Ferenc több évtizede aktív tagja a soltvadkerti közéletnek. Közgazdasági szakokleveles mérnök végzettségű szakemberként hosszú évek óta foglalkozik a vadkerti gazdálkodók napi adminisztratív feladatainak segítésével, melynek eredményeképpen az egyik legismertebb személy a településen. 2006 óta vesz részt a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés munkájában is, míg idén töltötte harmadik ciklusát Soltvadkert Város Önkormányzatában. Ez idáig mindkét helyen elsősorban pénzügyi és területfejlesztési feladatokat látott el. 2014 októberétől a kisváros alpolgármestereként volt jelen a helyi közéletben, azonban az idei önkormányzati választáson polgármester-jelöltként indult a Fidesz-KDNP színeiben.

Soltvadkert új polgármesterével, Temerini Ferenccel beszélgettem megválasztása kapcsán.

Temerini Ferenc polgármester

Mi a véleménye az önkormányzati választásról? Hogyan élte meg az elmúlt időszakot?

-Hirdetés-

Alpolgármesterként, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Területfejlesztési Bizottságának elnökeként, falugazdászként, helyi képviselőként harmadik ciklusomat töltöttem el Soltvadkert szolgálatában. Felelős polgárként mindig is úgy gondoltam, hogy amennyiben a környezetemben, vagy a hétköznapi életben valami nem úgy működik, mint ahogyan az a környezetemben élőknek a leghasznosabb lenne, akkor nekünk is tenni lehet és tenni is kell a változásért.

A választást sikeresnek ítélem. A testületből a Fidesz által támogatott listáról öt képviselő került be a testületbe rajtam kívül: Kárász András, Zsikla Tamás, Galántai Norbert, Dr. Pozsgai Boglárka, Lantosné dr. Mayer Zsuzsanna. Azt, hogy a korábbi három Fideszes képviselőhöz képest, most öten is bejutottak, mindenképpen előrelépésnek és sikernek tekintem. Azonban az is látszott, hogy ezúttal az idősebbekkel szemben a fiatalabb képviselőknek szavaztak bizalmat a választók. Ebben a választási ciklusban a testületbe olyan aktív, sikeres emberek jutottak most be, akik több területen is tudnak engem segíteni. Van közöttük turisztikában járatos szakember, két borászcsalád tagja, és két jogász is. Úgy gondolom, hogy a mindennapok újabbnál újabb kihívásokat támasztanak elénk. A társadalmi, környezeti, jogszabályi változások: éberséget, azonnal cselekvő, dönteni képes embert és munkatársakat kívánnak meg. Meggyőződésem, hogy a jövőben nagy aktivitást fog mutatni képviselő-testületünk a település életében.

Haskó László, Font Sándor országgyűlési képviselő, Lantosné dr. Mayer Zsuzsanna képviselő

Milyen terveik vannak az elkövetkezendő öt évben?

A következő öt év feladatai nagyon szerteágazóak. Elsődlegesen a városüzemeltetésben szeretnénk változásokat elérni, ugyanis sok jogos kritika merül fel időről időre ezzel a területtel kapcsolatban. A Vadkerti-tó partján folytatjuk a beruházásokat, méghozzá a kemping fejlesztésével, melyhez már a szükséges források is a rendelkezésünkre állnak. Itt vadonatúj vizesblokkokat építünk, illetve a tó partján – még egyelőre nem döntöttük el pontosan hol, de a strand területén – egy új, modern játszóteret szeretnénk építeni, mely projekt jelenleg közbeszerzés előtt áll. Engedélyes terveink vannak a vizesblokkra, azonban a játszótérrel kapcsolatban egyelőre csak ötleteket, javaslatokat gyűjtjük. Szeretnénk a strand területén lévő büfésor külső megjelenését is szebbé, egységesebbé tenni, azonban előtte mindenképpen szükséges egyeztetnünk a büfék tulajdonosaival, hiszen magántulajdonban lévő épületekről van szó. Mindeközben a folyamatban lévő beruházásokra is figyelmet kell fordítanunk, így a Vadkerti-tónál épülő fogadóépület és a környezet parkosításának befejezésére, valamint folytatnunk kell a kerékpárút megépítését is. Az elkerülő út megvalósításához azonban még forrást kell szereznünk, ezért annak kivitelezése jövő év közepére készülhet csak el. Mindebben fontos szerepe lesz Font Sándor országgyűlési képviselőnknek is, aki a lehető legjobb kondíciókat próbálja majd elérni a beruházás kapcsán, amely állami költségvetésből valósulhat meg. Amennyiben a Belgrád-Budapest vasútvonal tervezett fejlesztése is megvalósul, ideális körülmények alakulhatnak ki a térségben különböző logisztikai központok, ipari parkok létrehozására, amibe mindenképpen szeretnénk bekapcsolódni mi is.

Az elkövetkezendő öt évben, az alakuló képviselő-testületi ülés eskü szövegéhez híven, Soltvadkert fejlődéséért fogunk dolgozni együtt, hiszen Soltvadkert a közös jövőnk!

Kutyifa Icu 
Fotók: Kincses Szilvi 

MEGOSZTÁS