A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának német nemzetiségi oktatásban részesülő 6.B és C osztályosai november 25-én Bajára látogattak a magyarországi Németek Általános Művelődési Központjába.

-Hirdetés-

A mintegy 40 gyermek programja a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával valósult meg.

Az intézmény diákjai közül minden évben az aktuális 6. osztályosokkal ellátogatnak Bajára, amellyel a továbbtanulásban kívánnak segítséget nyújtani a diákoknak. A kísérő pedagógusok – Tüske Bernadett, Pohankovics Ágnes és Patka Edit – vezetésével betekintést nyerhettek a bajai német nemzetiségi iskola működésébe. Az intézményben egy épületen belül működik az óvoda, általános iskola, gimnázium és szakgimnázium, valamint egy 200 fő elhelyezésére alkalmas kollégium.

A kiskőrösi diákok 7 csoportban látogattak különböző órákat, mint kommunikáció, német nyelv, történelem, valamint hon-és népismeret. Bejárták az iskola épületét, majd megtekintették az intézmény udvarában található német tájházat, ahol betekintést nyerhettek a svábok mindennapjaiba.

Az iskola épülete előtt egy hónappal korábban átadott „ulmi dereglyét” (Ulmer Schachtel) is megtekintették. Ez egy hajó, amellyel egykor a Magyarországra érkező svábok Ulm városából a Dunán hajóztak hazánkba. Érdekessége a hajónak, hogy nagyobbat építettek Baján, mint amely Ulmban állít emléket a sváboknak.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS