A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában november 28-án „Hálaadás parti”-t szerveztek. A program megvalósításában az intézmény angol munkaközössége és a diákönkormányzat működött közre, ahová a felső tagozatos diákokat várták.

Az eseményről a diákönkormányzat munkáját segítő Patka Edit pedagógus elmondta, hogy egy zenés, táncos programra várták a gyermekeket. A hálaadás ünnepét november 30-án ünnepeljük világszerte, melyet évek óta azért tartanak egy nappal korábban, mert így másnap a megmaradt ételeket a diákok elfogyaszthatják. A program főszervezője a 8. évfolyam volt, akik munkájába sok segítséget nyújtottak a szülők. Nagyon népszerű volt a diákok által készített karamellás alma, de volt egy díszlet is a Mayflower hajót ábrázolva, ahol a diákok fotózhatták egymást.

-Hirdetés-

Ez volt az a híres hajó, amely 1620-ban az angol puritánok első csoportját szállította (zarándokatyák) az angliai Plymouth városából Amerikába, ahol létrehozták az azonos nevű Plymouth kolóniát. Volt pulykakészítő verseny is, melynek dobogós helyezettjeit oklevéllel és csokoládéval díjazták, valamint megválasztották a diszkókirályt és a diszkókirálynőt is. A 250 tombolatárgy és a 40 különdíj iránt hatalmas volt az érdeklődés, ami mellett a jó hangulathoz a zenét az iskola technikusa, Balogh Béla szolgáltatta.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS