Három egymást követő novemberi hétvégén került sor a Magyar Kézilabda Szövetség Gyermek- és Kisiskolás bajnokság mérkőzésnapjaira az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola Sportcsarnokában.

-Hirdetés-

2019. november 16-án, a kézilabda Kisiskolás verseny FIÚ U10 (2010-2011) FU10 Dél csoport alapszakasz második bajnoki napja mérkőzéseire került sor. Az izsáki fiúkból álló házigazda Kiskunsági Közintézmények Kézilabda Iskola (KIKI SKFT) mellett, AFSE-Szandaszőlős, Tiszakécske VSE, Törökszentmiklósi KE, Szolnoki KCSE és a Ceglédi KKSE I, II, III, IV csapatai vettek részt. Minden csapat öt mezőnyjátékossal, két, kétszer 15 perces mérkőzést játszott, amelynek az első félidejében, kötelező csere van, hogy minden játékos kapjon játéklehetőséget. A kisiskolás bajnokságban kosárlabda méretű pályán játszanak, kisebb kapukkal és szivacsos labdával. Nincs tabella és a gólokat sem tartják nyilván. Számukra a játék öröme, a kézilabda játék megtanulása és megszerettetése a legfőbb cél.

2019. november 23-án, a kézilabda Gyermekbajnokság LEÁNY U13 (2007-2008) LU13 D csoport alapszakasz harmadik bajnoki napja mérkőzései zajlottak. Az izsáki lányokból házigazda Kiskunsági Közintézmények Kézilabda Iskola (KIKI SKFT) mellett, Gödöllői SE-Vácrátót, Vecsési SE, Budai Farkasok-Veresegyháza, Kóka KSK és a Dabasi KC VSE csapatai játszottak. Itt is minden csapat két, 2×20 perces mérkőzést játszott, de már szabványos pályán. A mérkőzéseken ugyan a gólokat számolják, de tabella és góllövő táblázat nem készül. A nagy lelkesedéssel játszó izsáki lányok mindkét mérkőzésüket megnyerték!.

2019. november 30-án, a kézilabda Kisiskolás verseny LEÁNY U10 (2010-2011) LU10 Dél csoport alapszakasz harmadik bajnoki napja mérkőzéseit játszották le. Az izsáki lányokból álló házigazda Kiskunsági Közintézmények Kézilabda Iskola (KIKI SKFT) mellett, Inárcs-Örkény KC, Kecskeméti Junior SN KFT, GBB ZRT Kecskeméti NKSE (Kerekegyháza), Judória Sport KFT 1. (Szentkirály), és a Judória Sport KFT 2. (Kecskemét) csapatai mérték össze erejüket. A mérkőzéseket az U10-es fiú bajnoksággal azonos szabályok szerint játszották.

Örvendetes, hogy a gyerekek mérkőzéseit egyre több, javarészt szülőkből és hozzátartozókból álló szurkológárda látogatja. Kívánatos, hogy a szülők jelenléte ne feszélyezze, hanem felszabadult játékra ösztönözze a gyerekeket. Ennek elősegítésére dolgozta ki a szövetség a Kézilabda Utánpótlás Szurkolói Szabályzatot, amely hasznos tanácsokkal látja el a szülőket.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (70 db kép)
MEGOSZTÁS