Hagyomány a Kiskőrösi Szlovákok Szervezeténél, hogy az éves beszámoló megtartásakor „zsíros kenyér parti” néven egy összejövetelt is szerveznek. Az eseményt december 1-jén tartották meg, amely során a kacsazsíros kenyér mellé más finomságok is az asztalra kerültek.

-Hirdetés-

Az összejövetelt megtisztelte jelenlétével Domonyi László polgármester is, aki elismerően nyilatkozott a Kiskőrösi Szlovákok Szervezetének társadalmi szerepvállalásáról. Köszönetét fejezte kis a város nevében a rendezvényeken és az egyéb eseményeken való közreműködésért. A szervezet elnöke Gmoser Györgyné beszámolt az idei évben elvégzett munkáról és ismertette a további terveket.

Közölte a tagsággal, hogy december 6-ára meghív mindenkit a szervezet a fővárosi Operett Színházba, ahol a János Vitéz című darabot tekinthetik meg. Jelenleg mintegy 80 tagjuk van, akik közül igen sokan eljöttek a „zsíros kenyér partira”.

A jó hangulathoz és a nótázáshoz a zenét az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar, valamint Matusik Sándor harmonikán, Szedmák András pedig tárogatóval biztosította.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS