Milyen emberek vagyunk munkaidőn kívül? Mit teszünk a családunkért, a körülöttünk élőkért? Egy vállalkozó is lehet emberi, és ennek szép példáját mutatta Hajnal László. A HL-Otthon Kft. „Az én házam, az én váram” címmel rajzpályázatot indított, melynek eredményhirdetésére december 2-án került sor a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központban.

-Hirdetés-

Hajnal László az építőipari cég vezetője boldog családapa is egyben, és feleségével együtt mindent megtettek azért, hogy a gyermekek az alkotás öröme mellett jutalomban is részesüljenek. Minél több különdíjat szerettek volna kiosztani, így jött az ötlet, hogy megkeressék a kiskőrösi vállalkozókat is, és legnagyobb meglepetésükre nagyon sok embertől kaptak támogatást.

A különdíjakra szükség is volt, mert az óvodásoknak meghirdetett pályázatra 104 alkotás érkezett be.

Hajnal László, Pohankovics András és Vlcskóné Csatlós Erzsébet

A rajzokat Babucsikné Zeikfalvy Anna grafikusművész és Tóth Szivák Erika, a Fantázia Ház tulajdonosa korcsoportonként zsűrizte. Szempontként a vonalvezetés, a kreativitás, a színek használata és – karácsonyi témában – az otthon melege került előtérbe. Nem volt egyszerű feladatuk a sok megkapóan szép gyermekrajz láttán.

Az ünnep hangulata, a hagyományok, a tökéletes tisztaság és csend jelentek meg egy-egy rajzban. A grafikusművész sok rajzban felfedezte az érzékenységet, a finomságot, a kimagasló ceruzahasználatot.

A megnyitó elején a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolából két alsós diák szavalt: Agócs Lóránt 2.B és Czirok Dóra 3.C osztályból. A nyitó beszédet Vlocskóné Csatlós Erzsébet, a Kiskőrösi Óvodák vezetője mondta. Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel a kiskőrösi képviselő-testület tagjai is. A szervezők ezúton köszönik meg támogatóik önzetlen segítségét.

Fődíjak:
4 éves kategóriában:
1.helyezett: KURDI RÁHEL, Harangvirág Óvoda
2.helyezett: KUKEL NÓRA, Erdőtelki Óvoda
3.helyezett: DULAI GERGELY BERTALAN Thököly Óvoda
4. helyezett Dózsa Dorina, Mohácsi Óvoda

5 éves kategória:
1.helyezett: Csvila Csenge, Thököly Óvoda 
2.helyezett: Turancsik Dorka, Harangvirág Óvoda
3.helyezett: Takács Dániel, Batthyány óvoda

6 évesek között:
1.helyezett:HORVÁTH DOMINIK, Mohács Óvoda
2.helyezett: VÁRI ANITA, Szűcsi Óvoda
3.helyezett: ASZÓDI KITTI, Thököly Óvoda

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS