December 3-án, kedden 18 órakor ingyenes koncertet adtak az Evangélikus templomban az Opera Zenekar művészei Négy évszak – télen címmel.
A műsoron Vivaldi: A négy évszak és Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben című műve szerepelt.

A koncerten teltház volt
-Hirdetés-

A koncertet Lupták György evangélikus esperes nyitotta pár igei gondolattal, majd kezdetét vette a koncert. Az Opera jószolgálati feladatának tekinti, hogy lehetőségeihez mérten olyan rászoruló fiatalokkal is megossza művészei tudását, akiknek nincs lehetősége azt az intézmény falai között megtapasztalni, így idén Kiskőrösön és Pápán adnak ajándékkoncertet.

Lupták György igei gondolatokkal nyitotta meg a koncertet

Antonio Vivaldi műve a madárcsicsergéstől a tikkasztó napon és az őszi vadászaton át, a téli viharig számos, máig ismerős jelenséget mutat be.
A téma több zeneszerzőt is megihletett, többek között Haydn, Csajkovszkij, Glazunov és Busoni is írtak zenét az évszakokról. Vivaldihoz a legizgalmasabb párosítás mégis az argentin tangószerző, Astor Piazzolla műve, amely a Buenos Aires-i tavasszal, nyárral, ősszel és téllel ismerteti meg a hallgatót.

Závodszky Magdolna, az Opera Zenekar egyik hegedű szólamvezetője

Az esten a szólista szerepben az Opera Zenekar hegedű szólamvezetői – Ecseki Anikó, Závodszky Magdolna, Rajka Imola, Dóczi Áron – valamint Kállai Ernő koncertmester álltak az együttes elé.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS