A XXXIII. FLORA Virágfesztivál alkalmából „Én kis kertet kerteltem…” mottóval meghirdetett kiskertépítő versenyen a Kiskőrösi Óvodák két tagintézménye is részt vett. A Szűcsi és az Erdőtelki óvodások készítettek Téli ünnepek témában kiskerteket. A zsűri tetszését az Erdőtelki Tagóvoda benyújtott pályamunkája nyerte el. A negyven fölött induló csapatok közül az előkelő első helyen végeztek.

-Hirdetés-

Répásiné Lovász Márta és Lengyelné Barabás Erika koordinálásával dolgoztak a gyermekek. Sokat kutakodtak a tárgykörben, korhű összeállítást szerettek volna. Figyeltek arra, hogy a kiválasztott elemeket el tudják készíteni a gyermekek is.

Az idei évben többször foglalkoztak kertépítéssel. A szülők segítségével, tavasszal és ősszel is közösen szépítették az óvoda udvarát. A gyermekek olyan ügyesen részt vettek benne, hogy úgy gondolták indulnak a versenyen. Az ünnepkörből a betlehemet választották témának, a kiskert másik felét pedig egy karácsonyfa alkotta.

A bírálatot a rendezvény kertészeti szakembereiből és szervezőiből álló zsűrije végezte az alábbi szempontok szerint: ötletesség, kreativitás, gyermekmunka egyértelmű megjelenése, természetes anyagok felhasználása, a beültetés alapossága, összhatás. A rendezvényt követően a pályázó csoportok alkotásukat visszakapták, így kertjüket maguk gondozhatják.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS