Megfigyelhető, hogy a gyermekek kötődnek a nagyszülőkhöz, ez azzal magyarázható, hogy a két generáció bár korban nagyon messze, lélekben viszont nagyon közel áll egymáshoz. Ezt a kapcsolatot erősítik az olyan alkalmak, mint december 13-án a Filadelfia Idősek Otthonában tartott karácsonyi műsor.

-Hirdetés-

Évekkel ezelőtt Stefanidesz Anna, a Sorsok Alapítvánnyal szervezte ezen alkalmakat. Halála után az otthon örömmel fogad minden olyan csoportot – legyen akár felnőtt vagy gyermek – akik szebbé teszik a bent lakók életét. A Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Tagóvodája vállalta, hogy az idei évben ők adnak egy kedves kis műsort. A műsor végén a gyermekek együtt énekeltek a közönséggel, igazán meghitté varázsolva ezzel az eseményt.

A gyerekeknek fontos, hogy megtanulják azt, hogy az idősekről gondoskodnunk kell. Az ünnepség alkalmával bepillantást nyerhettek az életükbe. Beszélgettek arról, hogy ezek az emberek otthonuktól, családjuktól távol töltik a napjaikat, hogy gondozásra, ápolásra szorulnak, hogy az otthon jelenti számukra a biztonságot nyújtó menedéket.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS