Soltvadkerten az Adventi rendezvénysorozat már az elmúlt héten, csütörtökön megkezdődött az újdonságnak számító korcsolyapálya ünnepélyes átadásával.

-Hirdetés-

Pénteken a Gyöngyház Kulturális Központ Dísztermében Szmutka Katalin festőművész olajfestmények, tusrajzok, selyemfestett alkotásainak kiállításmegnyitója után, Adventi Hangversennyel az Evangélikus templomban folytatódott az ünnepi összeállítás.

A szombat-vasárnapi kétnapos hétvége már városi hagyománynak számít. Sok család látogatott be a Városi Sportcsarnok előtti téren felállított, közösségi sátort körbe ölelő faházakhoz és a korcsolyapályához, hogy találkozzanak és beszélgessenek a városi intézmények és a civil szervezetek képviselőivel, a barátokkal és ismerősökkel, vagy csússzannak egy kört a koripályán.

Az Adventi forgatagban a beszélgetések mellett a családok karácsonyi énekeket is hallhattak. Akik fáztak, megmelegedhettek a hősugárzó gombák tövében forralt bort, teát kortyolgatva, és vásárolhattak a kuckókban kínált ételekből, italokból, karácsonyi díszekből.

Advent harmadik hétvégéjén ez a vásár a jótékonykodásra, az adományozásra, a becsületkasszára épült. Ennek célja a támogatás volt, hiszen minden faháznak, minden civil szervezetnek a jó ügy érdekében volt megfogalmazott elképzelése, terve.

Az Evangélikus Óvoda nagycsoportosai

A szombati napon este a sportcsarnokban felállított színpadon Pájer Ildikó, intézményvezető köszöntötte a közönséget és mondta el adventi gondolatait. Ezt követte Dr. Jeney Gábor igei üzenete, majd az Evangélikus Óvoda nagycsoportos gyermekeinek előadása. Táncházi ízelítő volt látható Bőtös Barna és Kürtösi Lilla vezetésével. Zenélt a Sergő Zenekar. A legkisebbeknek egy játszósarok szolgált kikapcsolódásul, ahol önfeledten játszhattak.

Részlet az Önkormányzati óvodások műsorából

A vasárnapi műsort Pazdernyik Pál, a pünkösdi közösség lelkipásztora kezdte karácsonyi zenékkel gazdagított igei üzenetével, majd az Önkormányzati Bölcsőde és Óvodák előadásai következtek.

Az ünnepi hétvégét kézműves foglalkozásokkal zárták a sportcsarnokban.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS