A kiskőrösi Római Katolikus Egyház közösségi terme december 15-én megtelt szeretettel. A rászorulókat várták egy kis megvendégelésre és adományosztásra. Az adományokat, vagy ahogyan ők nevezik az ”Angyal batyukat” a Katolikus Karitász Csoport osztotta szét.

-Hirdetés-

Mint korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Kiskőrösi Óvodák gyermekeinek szorgos kis kezei töltötték meg a dobozokat. Az országos ajándékgyűjtő akcióhoz a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola is csatlakozott. Az iskola életében már hagyománnyá vált a karácsonyi cipősdoboz akció, már második éve az egyháznak ajánlják fel. Az eseményen a Százszorszép Óvónői Bábcsoport Karácsonyi angyalka című meséjével örvendeztette meg a gyermekeket.

Seffer Attila katolikus esperes üdvözölte a jelenlévőket. Egyházukban advent harmadik vasárnapja hosszú évszázadok óta az öröm vasárnapja. Ezért szeretnének elsősorban a gyermekeknek örömet szerezni. Szívből kívánta minden jelenlévőnek, hogy az idei karácsonyon tapasztalják meg a karácsonyi angyalok jelenlétét az életükben, akik örömhírt hoznak, Jézus szeretetének hírét hozzák el nekünk.

A karitász csoport egész évben a rászoruló családokat segíti, de az adventi időszakban több akciójuk is van. Tizenkettedik alkalommal szervezték meg az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akciót. A „Tárjátok ki a szíveteket” segélyprogramban pedig adománygyűjtést hirdet és segíti a rászoruló családokat a téli időszakban. Ezen az eseményen is láthattunk rá példát.

Az óvónők jelezték feléjük, hogy szükség lenne téli cipőre és kabátra, ezért az ajándékdobozok mellé kerültek névre szóló, szépen feldíszített csomagok is, így vált a szeretet kézzel foghatóvá. Munkájukat megkönnyíti a különböző intézményekkel való kapcsolattartás, de nagy örömükre szolgálna, ha az önkormányzatok támogatását is élvezhetnék.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS