Az adventi tér ötödik napja. A beszámoló különös címe az adventi este legkedvesebb pillanatában fogalmazódott meg bennem. Egy ragyogó szőke kislány nyújtotta éppen a mézeskalácsot a Művelődési Központ termében felállított – sok éve hagyományos – adventi konyhában. Mellette ülő édesapja mesélte, hogy fél órája szállt ki az Angliából hazaérkező kamionból. Micsoda különleges, igazi, karácsonyváró mozzanat. A kamionkormányt nyújtófára cserélni azért, hogy az ember lánya boldog legyen.

-Hirdetés-

A közös mézeskalácssütés legalább öt éves múltra tekint vissza a városban, melyben a Petőfi Sándor Művelődési Központ minden dolgozója részt vesz.
Ők biztosítják és készítik elő a mézeskalács tésztát – idén két kilogramm lisztből készült, – hogy a gyerekeknek és szüleiknek már csak nyújtani, szaggatni és díszíteni kelljen. A házigazdák a kisütésről is gondoskodnak, a helyszínen megkóstolható a saját dekorálású finomság. Minden évben legalább húsz-harminc család vesz részt ezen a programon és hangolódik az ünnepekre a fahéj illatú városi konyhában.

A színpadon ezen az estén három produkcióban is gyönyörködhettek a családok és barátok. Elsőként a Bem József Általános Iskola harmadik osztályos tanulói varázsoltak a térre – a tavaszias időjárás ellenére – téli hangulatot. Turóczyné Rajna Dóra, a 3. a osztályt készítette fel. Vidám hóember táncukat az iskolai, karácsonyi műsorra gyakorolják már hetek óta, így a pocakos gyereksereg könnyedén teremtett jókedvet a téren. Őket követték a 3. b és 3. c osztály táncosai, akik csillogó Hópelyhekként libegtek a színpadon. Kvacskáné Kiss Mária és Kissné Becsi Márta tanítványai az adventi időszakban már harmadik alkalommal léptek fel kedves produkciójukkal a város különböző eseményein.

Az estét a Szólam AMI és a Hétszínvirág Alapítvány Tökmag csoportjának lányai zárták. A Hópihék táncának koreográfiáját külön erre az alkalomra dolgozta ki a csoport vezetője, Horváth Katalin táncpedagógus. Autentikus népzenére tervezett mozdulatokból és moldvai néptáncelemekből álló műsorukkal a múltba repítették a nézőket.

Hófehér ruhájukban, fehér főkötőjükkel mint megannyi Jane Austin regény szereplője mosolyogtak a színpadon. Az ember szinte várta, hogy Mr. Darcy álljon meg a nézők között, kiskőrösi forralt borral a kezében, és csodálja meg az előadást.

Ismét egy különleges este élményével gazdagodhattak, akik ellátogattak a térre ma este.

Kutyifa Anikó

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS