A tanév utolsó napja az iskolákban a karácsonyi ünnepségek hosszú sorát rejti magában. Az EGYMI tornaterme is ünnepi díszbe öltözött, hogy méltóképpen búcsúztassa 2019-et és egy téli szünet előtti utolsó, meghitt találkozásra hívja a gyerekeket, pedagógusokat és családtagokat.

-Hirdetés-

A műsort az óvodások nyitották meg kedves, táncos produkciójukkal. Az Erdő mélyén című dal szereplői elevenedtek meg a nézők szeme láttára. Az őz, a medve, a farkas és sokféle erdei állat alkotta vidám forgatag hirdette a közelgő ünnepet.

A felsős munkaközösség egy szegény család kisfiának, Andrásnak a történetét elevenítette meg, aki egy régmúlt karácsonyon szíve minden vágyát elsuttogta a templom közelében. Egy könyörületes szívű idegen jóvoltából a család minden évben különös adományt kapott. Ám hiába nőtt a vagyonuk, a pénz gyarapodásával nem növekedett a szívükben az öröm. Az idős pásztor jótanácsai sem bizonyultak elegendőnek. Andrásnak egyedül kellett rájönnie az igazi, mély öröm titkára: csak megosztva, mások szomorúságát nem figyelmen kívül hagyva képes növekedni és megtölteni az ember szívét. A színdarabot különböző zenés és dalos előadások színesítették.

Kolompár Dávid és Sztojka Béla a Polar expressz című mese egy dalát énekelték el közösen. Verset hallhattunk Gszelmann Richard és Supka Attila, valamint a nyolcadik évfolyam tolmácsolásában. Grósz Máté pedig egy furulyadarabbal örvendeztette meg a nézőközönséget. A mesejáték végén egy kedves, mécsesekkel egyedivé tett táncot mutattak be a diákok. Az iskola alsós és felsős hittanosai két dalt adtak elő a Palánta gyermekmisszió karácsonyi albumáról, Mónus Eszter vezetésével. A műsor főszervezője a Kooperatív team volt, Fazekasné Tatai Renáta koordinálásával.

A színes programot Markó Ibolya, igazgatóasszony karácsonyi köszöntője zárta, jó pihenést és békés, nyugodt ünnepeket kívánva. Ajándék nélkül senki sem ment haza ezen a különleges napon. Hiszen a szereplésben megfáradt gyermekek számára nem csak az iskola vezetése, hanem – a Sorsfordító Szolgáltató Központ képviseletében – Szomor Máté is meglepetéssel készült. A központ cipődoboz-akciójának köszönhetően minden tanulónknak jutott egy doboznyi kedvesség.

Fáradtan, de elégedetten köszönt el az iskolától, óvodától diák és pedagógus egyaránt. Küzdelmes hetekkel a hátunk mögött elérkezett a pihenés ideje. Az ünnepben jó lesz kicsit megállni, s erőt gyűjteni az új évre.

Az egész intézmény nevében kívánok nyugodt, szeretetteljes, békés ünnepet!

Kutyifa Anikó

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS