„Holnap nézz ki az ablakon, és meg fogsz látni engem, de nem fogom magam megismertetni veled. Rajtad múlik, hogy megismersz-e.” Ezek voltak az Úr Jézus szavai, amit Márton bácsinak mondott álmában karácsony éjszaka – a tinédzserek jelenetében, amit a Pünkösdi Gyülekezet hagyományosan megtartott gyermekkarácsonyán adtak elő december 22-én délután. A jelenetre a beszámoló végén még visszatérünk.

-Hirdetés-

Az alkalmat Csóka Efraim lelkipásztor nyitotta meg, és üdvözölte a teltházas gyülekezetet. Ezt követően ismert és új karácsonyi dalokat énekeltünk a fiatalok vezetésével. Eközben sok fiatal család és még több gyermek, köztük sok-sok apróság, izgatottan várta a megígért ajándékokat. Öröm volt látni, hogy sok vendég is elfogadta a gyülekezet meghívását. Mielőtt a gyerekek ezeket átvehették, a lelkipásztor röviden bemutatta azt az ajándékot is, akit Isten karácsonykor az embereknek adott: a szeretetét Jézus Krisztusban.

Közben egy kis videót is megtekinthettünk, amely képekben szemléltette, hogy mindenünk, amink van – például az autónk, házunk, ruházatunk, és minden, amit fogyasztunk, de mindenekelőtt a családunk – egy ajándék Istentől. Tekintsünk ezekre így karácsonykor, és legyünk hálásak értük.

Márton bácsi a jelenetből, hálás ember volt, de neki nem volt már családja. Ezért ő azt kívánta, hogy bárcsak az ő cipészműhelyében született volna Jézus, mert ő örömmel biztosított volna neki helyet, és még ajándékot is adott volna neki. Erre adódott is alkalma, ugyanis három olyan személlyel is találkozott egy nap alatt, akiknek bemutathatta gondoskodó jószívűségét, egyszóval szeretetét.

Így számítása ellenére, ilyen formában találkozhatott az Úr Jézussal, akinek szavait így jegyezte fel Máté evangélista:

„Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám.”
Máté 25,35-36

Meghitt hangulatban ért véget az este, a „Csendes Éj” című közismert karácsonyi énekkel, majd a lelkipásztor áldáskérő imádságával.

Seidel Alex és Edit

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (110 db kép)
MEGOSZTÁS