Még 2019 novemberében döntött Kiskőrös Város Képviselő-testülete az „Esély-Otthon Fészekrakó Program Kiskőrösön” pályázat keretében nyújtandó ösztönző támogatásokról szóló rendelet megalkotásáról. A fiatal munkavállalók a felújított önkormányzati lakások ingyenes használatára, vagy rezsitámogatás igénybevételére pályázhattak 2019. december 9-ig.

-Hirdetés-

Az önkormányzat megbízásából teljesen felújított 14 darab bérlakásba az elmúlt napokban már be is költözhettek az első bérlők. A beérkezett pályázatokat a Képviselő-testület Társadalompolitikai Bizottságának tagjai bírálták el.

Mint arról már korábban írtunk, a felújított önkormányzati bérlakások ingyenes használatára a 18-35 év közötti, kiskőrösi lakcímmel és munkaviszonnyal rendelkező fiatal szakemberek jelentkezhettek. A pályázati eljárás I. fordulójában a nyertes pályázók 1,5 év időtartamra vehetik birtokba a lakásokat. A használatba kapott lakások közüzemi (rezsi) költségét azonban a bérlőknek kell megfizetni.

A szerződések aláírásával a sikeres pályázók azt is vállalták, hogy esetenként önkéntes munkát végeznek a városi rendezvényeken, eseményeken, melyekről az érintettekkel személyesen egyeztet majd az önkormányzat.

Tegnap délelőtt a szerződések aláírását követően, az utolsó beköltöző ifj. Molnár Gábor is átvehette új bérlakása kulcsait Domonyi László polgármestertől.

Az első 20 évemben Solton éltem, aztán Debrecenbe kerültem, ahol ifjúságsegítő szakon végeztem, sőt időközben egy edzői képesítést is szereztem. Így most már lehetőségem van édesapámnak is besegíteni, akivel elsősorban a keleti harcművészetek gyakorlásával és oktatásával foglalkozunk. Iskolai tanulmányaim végeztével, solti származású lakosként mindenképpen szülővárosom környékén szerettem volna elhelyezkedni. Így alakult, hogy a Kiskőrösi Egészségügyi Gyermekjóléti és Szociális Intézményhez jelentkeztem, ahol óvodai és iskolai szociális segítő munkakört látok el jelenleg. Terveim között szerepel, hogy továbbképezzem magamat, sőt idővel szeretném átvenni édesapám egyesületét is, így mindenképpen hosszú távra tervezek a városban letelepedni. Szerintem Kiskőrös egy dinamikusan fejlődő város, amiben sok lehetőséget látok, persze túl sok tapasztalatom még nincs – nyilatkozta hírportálunknak ifj. Molnár Gábor.

Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS