A háztartási eszközök világában igen széles a paletta, hiszen a konyhától a fürdőszobán át a többi helyiségig számos mindennapi használatra szánt tárgyra van szükség. Főzés, takarítás, vasalás és az egyéb házimunkák, otthoni tevékenységek elvégzéséhez megbízható háztartási eszközök kellenek.

-Hirdetés-

Ezek mindegyikének tartós, a funkcióját maradéktalanul ellátni tudó kelléknek kell lennie, na és persze azt is szeretjük, ha mindemellett még esztétikusak is használati tárgyaink.

A 2019-es év legnépszerűbb háztartási gépeiről Kuti Istvánnal, a kiskőrösi Elektro Favorit tulajdonosával beszélgettünk.

A kiskőrösi Elektro Favorit csapata

Mit tapasztaltatok a háztartási gépek értékesítése során? Mely eszközök voltak a legnépszerűbbek 2019-ben?

Azt tudom elmondani, hogy az egész év meghatározó volt az Elektro Favorit életében. az elmúlt néhány hónapban sokat erősödött a kereskedelem. Minden csatornán ezt hallottuk és gyakorlatilag mi is ezt éreztük. Volt egy eléggé elhúzódó mosó-és hűtőgépcsere programunk is, mely igazán sikeres volt. Nagyon örültünk annak, hogy az állami támogatásnak köszönhetően jelentősen megnövekedett a háztartási gépek forgalma országos szinten is. November egy nagyon meghatározó hónap volt üzletünk életében, hiszen nagyon megváltozott a karácsonyi forgalom, amit erősítettek a Black Friday napok is. Ettől függetlenül a december is egy erős hónap volt. A szokásos slágertermékek idén is egyértelműen a nagyképernyős televíziók, az akkumulátoros állóporszívók, illetve a laptopok, kombinált tűzhelyek voltak. Itt szeretném egy mondat erejéig megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem vásárlóink mindenkori bizalmát. Köszönjük, hogy ennyire szeretnek minket.

Tényleg létezik a “tervezett elavulás”?

 Igen, ez sajnos létezik, hogy valamelyest tudatos a gyártók oldalárról. Ez a vásárló szemszögéből nézve lehet, hogy nem szimpatikus. Régebben a legtöbb terméket úgy tervezték, hogy a lehető leghosszabb ideig működjenek, ma már a gyártók eladás kényszerben vannak, mint a legtöbb ágazat. A termékek egyre több tudással rendelkeznek, jobban kiszolgálják a növekvő vevői igényeket. Ez természetesen több hibaforrást is add, szemben a régebbi, egyszerűbb funkciókkal rendelkező háztartási gépek esetén Így a fogyasztók folyamatosan arra kényszerülnek, hogy újra cseréljék a régi elhasználódott termékeket. A javítás helyett a termékek cseréje a cél. Mivel telített a piac és nagyon erős a verseny, nagy a nyomás a gyártókon. Rengeteg promócióval jönnek ki, növelik a garancia idejét, de nem cél nekik hogy 10 éves mosógépek működjenek az otthonokban. Folyamatos kereslet van az új iránt, ezt a gyártok szépen meg is lovagolják.

A 2009-es évhez képest szinte megtriplázódott az üzlet forgalma, melyre a címben is utalunk

Melyek a legmegbízhatóbb márkák?

Bizony nem mindegy, hogy beépített vagy szabadon álló háztartási gép és nem mindegy az sem, hogy melyik kategória. Minden márkának vannak gyengébb kategóriái és vannak kimagaslóan jól teljesítő termékei. Mi a legtöbb hazánkban forgalmazott márkát közvetlenül a gyártótól, illetve a hazai képviselőtől szerezzük be. Fő erényünknek a bizalmon alapuló kereskedelmet tartjuk, mely leginkább az internetes áruházak személytelen kereskedelmi gyakorlatával szemben jelent nagy előnyt számunkra.

Mennyire érzitek konkurenciának az e kereskedelmet?

Az elmúlt 10 év alatt az elektronikai kereskedelem területén sok minden megváltozott. Megvetették lábukat a multinacionális vállalkozások, időközben fellendült az e-kereskedelem is, az Elektro Favorit struktúrája azonban mit sem változott, továbbra is mikrovállalkozásként működünk. A személyes, szakmai alapokon nyugvó hagyományos kereskedelemben hiszünk és szerencsére azt is tapasztaljuk, hogy még mindig van létjogosultsága a személyes értékesítésnek. Hálásak vagyunk azért a támogatásért, amit az elmúlt 11 évben vevőinktől kaptunk. Szeretnénk az elkövetkező legalább 10 évet ugyanígy végigcsinálni.

Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS