Évértékelő beszédében Domonyi László polgármester kihangsúlyozta, hogy 2020 a beruházások éve lesz Kiskőrösön. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy hamarosan megkezdődhetnek a régóta várt új, hat csoportszobás óvoda építési munkálatai, hiszen a tegnapi nap folyamán megtörtént a terület műszaki átadása Kiskőrösön a Kőrisfa utcában. A munkaterület átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírásakor a beruházó részéről Dajka Adrienne és Schäffer Tamás, a Kőrösszolg Nonprofit Kft. munkatársai képviselték az önkormányzatot. Mellettük jelen volt még az építtető műszaki ellenőre: Markó István, az Éporg M&Z Bt. részéről, valamint a kivitelező vállalkozó képviseletében Polgár Zalán (Schlosser-Bau Kft.).

-Hirdetés-

A TOP-1.4.1-15-BK1-2016-00027 számú szerződés aláírására 2019. december 20-án került sor.  Bár 2016—ban megkaptuk a jogerős építési engedélyt, azonban a közbeszerzési eljárás elhúzódott, így eddig nem tudtuk megkezdeni a kivitelezést. A szerződés értelmében a vállalkozónak hivatalosan 15 hónap áll rendelkezésére az építkezés befejezésére, a parkolók és a Kőrisfa utca új nyomvonalának kialakításával együtt. A TOP pályázat keretében, a szerződött támogatás összege: 384 412 328 Ft. Nagyon bízunk benne, hogy az új hat csoportszobás óvoda még ebben az évben megépül – nyilatkozta hírportálunknak Dajka Adrienne beruházás-lebonyolító mérnök.

Markó István, Polgár Zalán, Dajka Adrienne, Schäffer Tamás

A projekt célja a közoktatási intézmények beruházásainak (infrastruktúra és eszközfejlesztés) célirányos támogatása, a közoktatási reformfolyamatoknak és a 21. század iskolája zászlóshajó programnak megfelelően a minőségi oktatás megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében. A demográfiailag növekvő, vagy stagnáló népességű településeken lévő intézmények fejlesztéseinek, valamint a magas számú hátrányos helyzetű gyermekkel rendelkező intézmények fejlesztéseinek támogatásával a régión belüli társadalmi kohézió, az egyenlő esélyek és egy korszerű intézmény megteremtéséhez, valamint a régió hosszú távú versenyképességéhez járul hozzá. A tervezett fejlesztéssel az alapellátás mind az igénybevevők, mind a dolgozók komfortérzetét, illetve munkafeltételeit javítják. Mindemellett a köznevelési intézmények akadálymentes fejlesztésével a települések népességmegtartó képességének, a fiatal, képzett munkaerő megtartó lehetőségeinek növelése is fontos szempont. A helyi szükségletekre és településszerkezetre épülő közszolgáltatások racionális és költséghatékony működésének kialakítása, valamint a modern és racionálisan kialakított korai fejlesztő környezet megteremtéséhez, a versenyképes tudás elsajátításához szükséges eszközök és infrastrukturális beruházások támogatása szintén jelentős hangsúlyt kap a beruházás során.

Kutyifa Icu