A Graffaló története Soltvadkerten a Mese-Kuckó előadás keretében

Az újév első Mese Kuckóján vagyunk túl, ahol a mesélő Frankné Németh Éva volt, aki már másodjára vállalta e nemes feladatot, hogy mesél a gyerekseregnek.

-Hirdetés-

Január 10-én délután Légrády Andor könyvtáros köszöntötte Soltvadkerten a Gyöngyház Kulturális Központ könyvtárába érkező résztvevőket. A beszédében előzetes programajánló közben jelentette be, hogy február 15-én rendhagyó Mese Kuckó lesz, ami azt jelenti, hogy a gyermekek fognak meséli a felnőtteknek. Olyan gyermekektől hallhatunk előadást, akik már előzetesen valamilyen versmondó, vagy mesemondó versenyen már részt vettek.

Frankné Németh Éva és kislánya mesélés közben

A folytatásban Éva vette át a szót, amire a gyermekek már nagyon vártak, és – kislánya segítségével – három történetet hallgathattak végig mese formájában, amit képeskönyvvel ábrázolt.

Az első Bot Benő, egy bot-apuka vicces és megható története: szegény Bot Benő csak futni indult, de folyton bajba keveredik: hol egy kutyának dobálják, hol zászlórúdnak használják homokvárhoz, hol meg pecabotnak. Senki nem érti, hogy ő nem egy egyszerű bot, hanem Bot Benő, komoly háromgyerekes családfő, akinek haza kell jutnia. Még szerencse, hogy előbb Benő menti meg a Mikulást, majd a Mikulás őt – azzal, hogy hazaviszi a gyerekeinek, akiknek a visszakapott apuka a legeslegjobb karácsonyi ajándék!

A Graffaló

A következő történetekhez előkerültek a papírból készült hurkapálcára ragasztott bábok és folytatódott a mese, a kisegér találkozása a Graffalóval.
Az erdőben sétált egy barna egérke, meglátta egy róka: – Hm, jó lesz ebédre!
Menjünk beljebb az erdőbe és lássuk, hogy bánik el a nagyeszű egérke a rókával, a bagollyal, a kígyóval és végül egy éhes Graffalóval…
és ha már gyerekek, a mesélés végére a graffalókölyökkel is megismerkedhettünk.

A mesék után a gyerekek a behozott játékokkal kötötték le magukat és töltöttek még el örömteli perceket

Mese Kuckó alkalmak 2020 I. félévében:
– január 24.
– február 07.
– február 21.
– március 06.
– március 20.
– április 03.
– április 17.
– május 08.
– május 22.
– június 05.

A mesélő mindig más!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS