Az Izsáki Táncsics Mihály Művelődési Házat teljesen megtöltötte 2020. január 17-én, a negyedik alkalommal megrendezett, „Az én versem” elevezésű irodalmi est.

-Hirdetés-

A vers és prózamondó irodalmi est egyre nagyobb népszerűsége követelte ki a szervezőktől, hogy a művelődési ház egészét vegyék igénybe a múlt századi kávéházi környezet kialakításához.

Az irodalomkedvelő asztaltársaságok – a Vino étterem jóvoltából – most is kávé, tea és sütemény mellett hallgathatták a fellépőket. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó rendezvényre közel száz vendég érkezett, amelynek mintegy harmada állt mikrofon mögé. A megszólalók széles skáláját vonultatták fel a műveknek, a játékosan átköltött versektől a komolyabb mondanivalójú művekig.

A résztvevők között az izsáki Magyar Gyuláné és Balogh Pálné mellett a fülöpszállási Naszvadi Judit saját verseiket hozták el. Az előadók, lévén kedvenc versüket, vagy prózájukat adták elő, a bensőséges hangulattal közvetített mondanivaló magával ragadva a közönség figyelmét, amit minden alkalommal, lelkes tapssal jutalmazott.

Székelyföldről származó Fábián testvérek – Aurélia és Roland – megható énekes művet adtak elő

A mintegy kétórás program igazi csemege az irodalomkedvelőknek: kávéházi hangulatban lélekemelő verseket és prózai műveket hallgathattak. Azzal, hogy az előadók közeli ismerősök, még tovább erősíti a közösséghez való tartozás érzését. Dr. Bozóky Imréné Mónika, az irodalmi est létrehozója, hálás szívvel köszönte meg a segítők és a bátor szereplők közreműködését, a vendégek cselekvő részvételét, amellyel az örömteli és lélekemelő hangulatot megteremtették. Jövőre ismét találkozunk…

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS