KAMASZ-ZUG… Tudtátok, hogy létezik ilyen Kiskőrösön?! Egy szobácska könyvespolcokkal keretezve, kényelmes kanapéval, babzsákokkal és csocsóasztallal a kamaszok kedvére -méghozzá Kiskőrös szívében, a Petőfi Sándor Könyvtárban.

-Hirdetés-

A Kamasz-zug közel 3 éves múltra tekint vissza. Fülöp Erika, a könyvtár egyik munkatársa indította útjára, akkor még anime klub néven. Motivációként képregény pályázatot hirdettek a középiskolák diákjai részére, így a részt vevő kamaszokból kialakult egy összetartó kis csoport, akik rendszeresen összejöttek és megtöltötték élettel a kamasz-zugot.

Ahogy a képregény világát fokozatosan felváltotta a való világ „boncolgatása”, úgy vette át Bali Kinga a stafétát Fülöp Erikától. Kinga elmondta nekünk, hogy egy jól összekovácsolódott csapatot vett át, a fiatalok nagyon nyitottak voltak. Többnyire olvasmányélményeiket osztották meg egymással, továbbtanulással kapcsolatos személyiségteszteket töltöttek ki, vagy csak a könyvekben felvetett témákról, azok kapcsán élettapasztalataikról beszélgettek.

A kemény mag

Merci oszlopos tagja a kamasz-zug csapatának, már Dunaújvárosba jár iskolába, de még mindig részt vesz az alkalmakon:

„A mai napig szívesen jövök a klubba, olyan jó érzés, hogy a heti történéseket, kérdéseket felvethetem itt péntekenként.”

Martin pedig magáért a környezetért jár ide vissza. “Itt önmagad lehetsz, barátokra találhatsz vagy csak elütheted az időd iskola után.”

Ha felkeltette az érdeklődésedet a klub, akkor keress rá a facebook-on vagy keresd fel személyesen Kingát a könyvtárban.
Sok szeretettel vár mindenkit a kamasz-zug csapata!

 

-Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS