A korábbi éveknek megfelelően idén is teaestre várja a gyermekeket a kiskőrösi evangélikus gyülekezet. A teaesték sorozata január 27-én kezdődött, amikor az Imaházba várták a kiskőrösi KEVI Harangvirág Evangélikus Óvodásait.

-Hirdetés-

A hét további napjain – kedd, szerda, csütörtök – a KEVI iskolásai részére szerveznek majd hasonló programot. Az óvodás teaestnek már nagy hagyománya van a gyülekezet életében, ugyanis kilencedik alkalommal várták a gyermekeket és szüleiket, hozzátartozóikat az eseményre.

A teaesten Farkas Sándor evangélikus lelkész köszöntötte a megjelenteket, majd Endreffyné Sikter Anna hitoktató vezetésével a gyermekek közösen énekeltek. A program központi témája az „asztalközösség” volt és ehhez kapcsolódóan a gyermekek egy ünnepi asztalt terítettek meg.

Nagyon élvezték a gyermekek a Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész által vezetett zenés, táncos feladatokat. A fiatalok ezt követően filmvetítésen és kézműves foglalkozáson vettek részt, a felnőttek pedig Farkas Sándor zongorakísérete mellett egyházi dalokat énekeltek. Speciális bingó játékkal készült az eseményre Luptákné Hanvay Mária lelkésznő, mely során olyan szavakat kellett leírni egy papírra, amelyek majd a beszédében elhangozhatnak. A program végén minden család egy „családi áldás csomagot” vehetett át Farkas Sándortól, és az asztaloknál kötetlen beszélgetés folyt a szülők által hozott finom sütemények és szendvicsek közös elfogyasztásával, teázással.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (51 db kép)
MEGOSZTÁS