Január 28-án, egy igazi mesedélutánon vehettek részt azok a tehetséges alsó tagozatos diákok, akik az iskolai előválogatók után bejutottak az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában megrendezett Járási mesemondó versenyre. A verseny koordinátora Dr. Reznerné Viczián Erzsébet munkatársai nevében is elmondhatta, hogy örömmel tölti el, hogy a mai rohanó, internetes világunkban vannak még olyanok, akiknek fontos a mese szeretete.

-Hirdetés-

A megfelelő hangulat megteremtése egy kedves történettel kezdődött, amiben a gyerekek a végén együtt énekeltek és mozogtak. A történetbe beleszőtték a sorszámok kihúzását is, feloldva kicsit a gyermekek feszültségét. Bár az időjárás épp nem ezt tükrözte, de a dekoráció, a kellékek és a mesék is a téli estéket idézték meg.

A zsűri tagjai: Pálinkó Gyuláné nyugalmazott tankerületi igazgató, Gera Árpád Zoltánné nyugalmazott intézményvezető, Varga Pál Klára az izsáki Szily Kálmán Könyvtár vezetője, Balog Rita intézményvezető-helyettes, és Tetézi Lajos népművelő és újságíró, precíz, szakértő szemmel figyelték az előadásokat. Az értékelésnél több szempont is döntő szerepet kapott. A gyermek olyan mesét válasszon, ami korához, a világról szerzett tapasztalatához, élményeihez, személyiségéhez, hangszínéhez, beszéd és mesemondó stílusához illik. A többszereplős meséknél felismerhetőek legyenek a szereplők külön-külön is. A tiszta artikuláció, a természetes beszédritmus és hanglejtés és a közönséggel való kontaktus, kapcsolattartás. Amíg megszületett a döntés, a gyermekeket kézműves foglalkozás és egy kis uzsonna várta.

A zsűri sok mesét át tudott élni, különösen tetszettek azok a produkciók, amikor a mesélő is átélte azt. Jó volt újra mesét hallgatni. A felnőtt ilyenkor visszacsöppen egy kicsit a gyermekvilágba – mondta Gera Árpád Zoltánné a zsűri elnöke, majd a díjak kiosztásakor minden nyerteshez volt egy-két kedves szava, jó tanácsa is.

2020. február 14-én a legjobbak képviselik majd járásunkat a Tankerületi döntőben, ami szintén az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában kerül megrendezésre.

Eredmények:

1-2. évfolyam
I. hely: Monori Erzsébet-Kiskőrös
II. hely: Jámbrik Janka-Fülöpszállás
III. hely: Hürkecz Hanna-Izsák

3-4. évfolyam
I. hely:  Zsoldos Samu-Izsák
II. hely: Hlavács Hanna-Kiskőrös
III. hely: Valach Nikolett-Kiskőrös

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS