Na igen: nekem, aki itt nőttem fel, annak Büdös-tó. Ez a dűlő neve is… Szebben mondva  Vadkerti-tó. Tehát ennek partján körbesétálva/futva sok mindent lát az ember. Számos gondolatom és kérdésem támadt, és így látogattam meg Schnürlein Andort, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezető igazgatóját irodájában. Láttam rajta a fáradtságot (pedig még csak január van), de a széles mosoly nem maradt el részéről. — Gyere be, a polgárőr bálra készülünk, de van pár percem, kérdezz!

Tavaly már büszkén mutattad, hogy megújult a Fekete Villa, melyhez idén kialakításra kerül a parkoló. Hogy hirdetitek, mennyi férőhely van, ki a gondnoka és mitől lett jobb?

-Hirdetés-

A Kisfaludy Program keretében valósult meg a villa teljes felújítása. Adatai: 18 férőhely, 9 szoba, mindegyikhez vizesblokk. Az egyik szoba mozgáskorlátozottaók részére teremt komfortot. Megújult a közösségi tér, van recepció is. Megkaptuk rá a háromcsillagos panzió minősítést a Magyar Szállodaszövetségtől, melyben igen sok előírásnak kellett megfelelnünk. Foglalás interneten és telefonon keresztül lehetséges: https://feketevillapanzio.hu, booking.com, szallas.hu. Tel: 70/9080-350, 78/480-350

Nézem az árakat: nem magasak ezek?

Mert a környékbeli hotelek olcsóbbak? Na látod! Mi tavaly, amikor beüzemeltük, azt láttuk, hogy erre a színvonalra megvan a fizetőképes kereslet. Olyan árakat kell képeznünk, melyekből lehet továbbfejleszteni, tartalékot képezni, fizetni a takarítónőt, a recepcióst. Nem kell mondanom, hogy csak a felújtásra volt pályázat, az üzemeltetésre már nincs!… Van 4-5 hónapom, hogy működtessem.

A tóparton sétálgatva láttam, hogy a kilátó festése több helyen pereg lefele és az ott lévő lévő stég (víz fölé lógó sétány rész) több deszkája eltűnt. Ennek javítása napirenden van?

A stég javítása folyamatban van, több deszka cseréje is indokolt. Ugyanez áll a kilátónál is. Ez a rekonstrukció, mely már elkezdődött — nem is hinnénk — 5 millió Ft-ot emészt majd fel! Ebben benne van a szerkezeti átvizsgálás is!

Rejtekúton megszereztem a 2020. évi soltvadkerti rendezvénynaptár egy változatát. Na nézzük át, hogy állnak a nyári programok!

Május 29-31.: Motoros találkozó a Vadkerti-tó kempingjében. Ez sokakat a jó rockzene miatt vonzz ki.

Június 17-21.: BMW fesztivál a Vadkerti-tónál. Ezt most Medgyes Attila és csapata nyerte meg.

Június 26-28.: KUPI (Kiskunhalasi Utánpótlás) Strandkézilabda Kupa. Ez a fiatalok egyik kedvenc nagyrendezvénye. Tudd, hogy a magas számú jelentkező miatt meg kellett húznia létszámot!

Július 24-26.: Sörfesztivál a Vadkerti-tónál. Erre nagyon rá kell lépnünk szervezésileg! A vártnál kevesebben jönnek, pedig tavaly igen jó zenekarok voltak.

Augusztus 27-29.: Lada Találkozó a Vadkert-tónál. Egy sereg csodajárgány — érdemes kilátogatni és megnézni őket!

Hallom, mentek az Utazás országos idegenforgalmi szakkiállításra.

Igen, és nyomjuk meg a „szak”-szót! Azt szeretném, ha olyan irányt venne a kiállító standunk, amely nem csupán Vadkert népszerűsítését, hanem a potenciális vendégkör megtalálását és ide csalogatását célozná meg. Ehhez kell egy rendezett tópart, egy minden igényt kielégítő, de egyszerűen kezelhető honlap és áldozatkész, aktív önkormányzat.

Miközben Andorral beszélgettünk, keresgéltünk az interneten lévő, Soltvadkertről szóló weboldalak között. Meglepve láttam, hogy sok ál-felület is felbukkan. Valakik elcsaklizták a jól hangzó domain-nevet, odabiggyesztettek valami képet pár mondattal, és a „csakazértis megmutatom” jelszavával létrehoztak egy azóta sem frissített valamit. Sosem fogjuk megtudni, mi ebben az üzlet…

Ami a hiteles:

https://www.vadkerti-to.hu/
https://feketevillapanzio.hu/

 

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS