Az idei évben a Kiskőrös Város Önkormányzata a Kiskőrösi Gazdakör Egyesületet kérte fel arra, hogy készítse el a település kolbászát és szalámiját. A gazdaköri tagok és aktív segítők közreműködésével február 7-én került levágásra az a szép malacka, ami alapanyagul szolgált.

A munkálatokban résztvevő személyek elmondták, hogy régi, hagyományos recept alapján készítették el a finomságokat, ahogy ők tanulták szüleiktől, nagyszüleiktől. A fűszerezés tekintetében sót, bors, törött paprikát, fokhagymát és egy nagyon kevés köménymagot használtak. Az elkészítés nagyon fontos elemének nevezték a füstölést, amit szintén a gazdakör végez el.

-Hirdetés-

Szépen kiszárított fűrészpor felhasználásával történik a füstölés, ami után a letörölgetett kolbászokat, valamint szalámikat kívánják átadni a város részére. Egy szál szalámiban úgy 1 kg hús került betöltésre, 50-es bélbe, amiből 50 szálat készítettek. Nagyon remélik a gazdaköri tagok és segítőik, hogy akik az év közben megkóstolják majd a kolbászokat, szalámikat, azok emlékezni fognak Kiskőrösre és az itteni ízekre.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS