Egy könyvbemutató ahol nemcsak a bemutatott művet ismerhetjük meg, hanem általa az író személyiségét, és bepillantást nyerhetünk életébe is. A szerző sokszor nyitott könyv az olvasó számára, vagy épp bonyolult lelke vívódásait próbáljuk megérteni. Szondi Miklós megértette az élet értelmét, amelyben semmi bonyolultság nincs, és ezt tükrözi A Szeretet hangja című könyve, melynek bemutatóján vehettek részt azok, akik február 6-án ellátogattak a KT Bem József Általános Iskola, Soltszentimrei Általános Iskolájába.

-Hirdetés-

Az iskola padjai között „Téli esték” előadássorozat keretein belül hétről hétre, minden csütörtökön érdekes és figyelemreméltó előadásokat hallgathatunk, a Csonka-torony Alapítvány  HUNG-2019 pályázat  “Értékeink megismerése, bemutatása” című pályázatának köszönhetően.

A 2018-ban megjelent könyv olyan gyakorlati tanácsokat, erkölcsi útmutatásokat tartalmaz, melyek kézzelfogható segítséget jelentenek a mindennapjainkban. A boldogság keresésekor figyelembe kell venni, amik fontosak számunkra, azokat elveszíthetjük. A szép autó, a ház, a szeretteink – ezeket mind-mind elveszíthetjük.

Békétlenségünk, nyugtalanságunk alapja az attól való félelem, hogy elvesztünk valamilyen jót, amit birtoklunk, vagy valakit, akit szeretünk.

„Boldogságot és békét csak az értékeknek és a számunkra értékes személyeknek az elvesztés félelme nélküli birtoklása ad.”

Egyetlen ilyen dolog van és ez nem más, mint a szeretet. Ismerősek ezek a szavak? Van valaki, aki mindig jót akar nekünk, aki feltétel nélkül szeret bennünket és elfogad minden hibánkkal együtt. Ismerjük meg Jézust és tanításait! Szeretni “mindössze” annyit jelent, mint jót akarni. Gondoljunk bele, ha minden ember úgy élne, az lenne a számára a legfontosabb, hogy a másiknak jót akarjon, milyen világot élhetnénk? Nem attól lehetünk boldogok, ha szeretnek bennünket, hanem attól, ha mi szeretünk.

B.M

MEGOSZTÁS