2020.02.11-én 16 órai kezdettel megtartotta Izsák Város Önkormányzatának Képviselő-testülete soron következő ülését. 

A képviselők eleget tettek a jogszabályi kötelezettségüknek, miszerint január 31-ig leadták a vagyonnyilatkozatukat, így a testület határozatképességét a polgármester megállapította.

-Hirdetés-

Az 1. napirendi pontban a testület Izsák Város 2020-as költségvetését tárgyalta, melyet már megelőzött egy testületi jóváhagyás: az első tárgyaláson a tervezett bevételeket és kiadásokat elfogadták, így ez alapján elkészítették a rendeletet.  Kutas Tibor polgármester jelezte, hogy az előterjesztett költségvetés fenntartható, az évközben bekövetkező változásokat negyedévente végzik el.

Elmondása szerint nagyon jó költségvetés van beterjesztve, hiszen a városnak mozgástere nyílik, példának okáért kiemelve a helyi középületeken történő kisebb-nagyobb felújításokat.

Erre a célra 12.5 millió forintot különített el az önkormányzat.

A polgármester véleménye szerint örvendetes, hogy az előrelátható és a tervezett beruházások önrészei is szerepelnek a költségvetésben, mely 35 millió forintot jelent. Ennyit Izsák nagyon régen fordított fejlesztésekre. Beüzemelésre fog kerülni egy kamerarendszer is, mely a  biztonságot fogja szolgálni. Rendezvényekre közel 19 millió forintot különített el az önkormányzat, így Kutas Tibor jelezte, hogy mind a tavaszi, mind az őszi rendezvények ugyanolyan minőségben lesznek megtartva, mint az eddigiek során.

Elhangzott, hogy a kiadásokat a takarékos gazdálkodás jellemzi, a folyamatban lévő beruházások megvalósításához szükséges forrásokat biztosítja.

Elfogadták a városatyák a 2020-as év közbeszerzési tervét is, mely a három csoportos bölcsőde fejlesztésére, azon belül is az eszközbeszerzésre vonatkozik, melynek összege 13.666.025 forint.

A testület döntött a tanyagondnoki szolgáltatás elindításáról is, melynek célja a hátrányos helyzetű, szolgáltatáshiányos Gedeon és Szajor dűlőben lévő tanyák lakóinak esélyegyenlőségének növelése, életfeltételeinek javítása, jobb életminőség elérése.

A döntés meghozatala után az önkormányzat intézkedik a szolgáltatás elindításáról.

Olyan alapfeladatokban fog közreműködni, mint az étkeztetés, házi segítségnyújtás, a közösségi és szociális információk, valamint az orvosi ellátáshoz való eljutás biztosítása.  A szolgáltatási igényt a lakosok kérelem alapján kérvényezhetik, melyben 24 órán belül döntést hoz a hivatal ügyintézője.

Elfogadta a testület az Izsáki ÁMK Könyvtár 2019-es évi beszámolóját és a 2020-as évi munkatervét is.

Kiss Tamás

MEGOSZTÁS