Február 14-én ismét kapjon könyvet minden gyerek!

Magyarországon hatodik éve ünnepelik meg a Magyar Gyermekirodalmi Intézet február 14-én a Nemzetközi Könyvajándékozás Napját. A kezdeményezés egy önkéntes felhívás mindenki számára.

Célja, hogy minél több gyerek jusson hozzá könyvekhez, és kapjon kedvet az olvasáshoz.

-Hirdetés-

A Nemzetközi Könyvajándékozás Napján arra hívnak fel, hogy adjon minden felnőtt egy gyereknek egy könyvet ajándékba február 14-én.

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet ezért arra kér mindenkit, hogy ezen a napon:

– ajándékozzon könyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek;
– vagy hagyjon könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok stb.);
– vagy ajándékozzon jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napköziotthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek.

konyvajandek-204154.jpg
Nemzetközi Könyvajándékozás Napja (Fotó/Forrás: Magyar Gyermekirodalmi Intézet )

Az ügy önkéntes szerveződésű, ezért mindenki segítségére számítanak a kezdeményezők, hogy minél több gyerek és felnőtt ünnepelhesse a Nemzetközi Könyvajándékozás Napját. Mindemellett mindenkit bátorítanak arra, hogy segítse egész évben azon nonprofit szervezetek munkáját, amelyek könyvekkel, gyermekirodalmi tanácsadással látják el a gyerekeket és a felnőtteket.

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet kampányának plakátját idén a többszörösen díjazott illusztrátor, Kárpáti Tibor készítette. A mesebeli farkas látható rajta, amint épp egy könyvvel kedveskedik Piroskának az erdő mélyén. Gondoljunk bele, mennyire más vége lesz így ennek a mesének. Ez az apró gesztus bizony sorsfordító lehet!

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet továbbá a kezdeményezés népszerűsítése mellett pályázatot ír ki iskoláknak, könyvtáraknak, közintézményeknek, hogy arra buzdítsa őket: érdemes bekapcsolódni. Ennek részleteiről a weboldalon lehet tájékozódni.

Forrás: https://fidelio.hu/
Kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS