A Magyar Jégkorong Szövetség előírja azon jégkorong egyesületek részére az MJSZ 3×3 Tavi Hoki Amatőr Felnőtt Jégkorong Bajnokság megrendezését, amelyeknek nincs felnőtt csapatuk.

-Hirdetés-

A HC Kiskőrös csak utánpótlás korosztályokban szerepeltet együtteseket a különböző korosztályokban, ezért február 12-én a kiskőrösi jégcsarnokban rendezték meg az említett bajnokság első fordulóját.

Az egyesület elnöke Szekeres Károly elmondta, hogy a kétfordulós bajnokságban a Solt együttesén kívül szerepel a kiskőrösi Apahoki, Rémszarvasok, HC Kiskőrös és a Hoki Moki gárdája. Az együttesek körmérkőzéses rendszerben küzdenek meg egymással 1×15 perces játékidő alatt egy 50×30 cm-es kapura játszva. A jégen csapatonként egyszerre 3 fő lehet a mérkőzések alatt, mely szigorú szabályok mellett játékvezetővel és mentős rohamkocsi biztosításával zajlik.

A játékszabály tekintetében a testjáték szigorúan tilos, de ezen kívül más megkötés nincs. A következő fordulót a csapatok majd február 21-én játszák le szintén a kiskőrösi jégcsarnokban. A szervezők a csapatokat a játéktudás alapján próbálták úgy összeállítani, hogy közel azonos erősek legyenek. A bajnokság végén a helyezettek kupát vehetnek át, a legjobb gárda tagjai pedig a bajnokság logójával ellátott pólót is kapnak. Mindezek mellett minden jégkorongozó egy Extra Ligás dunaújvárosi mérkőzésre szóló belépőt kap.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS