A járási mesemondó verseny után, a Kiskőrösi Tankerületi Központ alsó tagozatos mesemondó versenyére is, az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában került sor, 2020. február 14-én.

-Hirdetés-

A négy járásból érkezett húsz mesemondót farsangi hangulat fogadta. Dr. Reznerné Viczián Erzsébet műsorvezető és segítői, a lámpaláz oldása és jó hangulat megteremtése érdekében farsangi jelmezes játékba vonták be a gyerekeket. A megszólalás sorrendjét a kiválasztott színes farsangi álarcok hátoldalán lévő számok határozták meg. A mesemondók szerepléseit öttagú zsűri értékelte:
Lezsák Sándor – József Attila díjas költő, tanár, politikus, Izsák országgyűlési képviselője, az országgyűlés alelnöke – a zsűri elnöke;
Vágó Ferencné – a kiskőrösi tankerület igazgatója;
Kapás Zoltánné – magyar-történelem szakos tanár, szakértő, a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ megbízásából vesz rész a munkában, az izsáki intézmény új vezetője;
Gera Árpád Zoltánné – magyar szakos tanár, szakértő, az izsáki intézmény nyugalmazott vezetője;
Tóth Klára – gyógypedagógus, az orgoványi amatőr drámakör tagja.

Az értékelésnél a zsűri olyan szempontokat is figyelembe vett, hogy mesélő mennyire élte át és a gesztusai mennyire követte a történetet, mennyire törekedett a hallgatóság figyelmét felkelteni és megtartani, milyen a beszédritmusa és hanglejtése, hangsúlya. Amíg a zsűri a döntését meghozta, a gyerekeket uzsonna fogadta és kézműves foglalkozással, közös játékkal múlathatták az időt.

A verseny végén, Lezsák Sándor, a zsűri elnöke kiemelte, hogy mindenkinél elismerésre méltó volt a szövegbiztonság. A szereplésért minden versmondónak emléklapot és a Színitanoda című verseskötetének dedikált példányát adta át személyre szóló értékelő szavak kíséretében.

Kiskőrösi Tankerületi Központ alsó tagozatos mesemondó verseny eredménye:

1-2. évfolyam:
1. Monori Erzsébet – Kiskőrös
2. Jámbrik Janka – Fülöpszállás
3. Hürkecz Hanna – Izsák
Különdíjban részesült: Szloboda Hédi – Kiskunhalas

3-4. évfolyam:
1. Szőke Borbála – Kiskunhalas
2. Rendek Gergő – Jánoshalma
3. Illés Botond – Szabadszállás
Különdíjban részesültek: Hlavács Hanna – Kiskőrös, Zsoldos Samu – Izsák.

A tankerületi mesemondó verseny mintegy három és fél órát vett igénybe. Bár az idő hosszúnak tűnik, de sok szép mese hallatán és szünetekben tartalmasan eltöltött idő, élménydús kikapcsolódást adó programot eredményezett.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS