A megyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE együttese igen jól kezdte a tavaszi szezont. A gárda a bajnokság idei első két fordulójában nyerni tudott és megerősítette első helyét a tabellán.

-Hirdetés-

A csapat a téli felkészülését Nagy Máté edző vezetésével végezte el úgy, hogy a játékoskeretben jelentősebb változás nem történt. Az ősszel sikeresen szerepelt csapatot a klub vezetése együtt tudta tartani, melyhez érkezett még Herceg Udó Kiskőrösről. Róla tudni kell, hogy jelenleg az NB II-ben játékvezetőként működik a mérkőzéseken és korábban a Kiskőrösi KSK utánpótlás csapataiban szerepelt. A Soltvadkerti TE-nél továbbra is az a cél, hogy a gárda olyan eredményt érjen el, amivel jogot szerezhet a bajnoki címért folyó rájátszás küzdelmeiben való részvételre.

Az együttes a bajnokság második felének nyitó fordulójában Csávolyra látogatott, ahol a fiúk 24-18-ra (9-8) nyertek. Ezt követően február 16-án hazai környezetben léptek pályára, amikor a kalocsai Gézengúz UKC együttesét 23-19 (14-10) arányban multák felül:

Csernák – Gazsó 1, Bakai 2, Farsang 2, Piller 2, Szabó M. 5, Kincses 2. Csere: Angebrandt (k), Herceg 1, Marosi 3, Opauszki 3, Patai, Szentgyörgyi 2, Ürmösi, Vizi.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, majd 3-2 találattal sikerült elhúznia a soltvadkertieknek és az előny megmaradt a szünetig. A második félidőben is a soltvadkertiek irányították a játékot és volt, hogy már 5 találattal is elhúztak (15-10, 20-15). A hazaiak jó védekezésének és Csernák Gábor több bravúros védésének is köszönhetően a végjátékban 5 gólos előny volt a soltvadkertiek mellett és így magabiztosan nyertek. Kisebb megingásoktól eltekintve végig kézben tartotta a találkozót a soltvadkerti csapat és megérdemelten nyertek.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS