A jelenleg is érvényben lévő közmunkaprogram 2020. február 29-én véget ér, 2020. március 1-től új feltételekkel ugyan, de folytatódik városunkban, erősítette meg a portálunknak Chudi Barbara Kiskőrös Város Önkormányzatának személyzeti és közfoglalkoztatási referense.

Chudi Barbara, személyzeti és közfoglalkoztatási referens
-Hirdetés-

Mint megtudtuk, az újonnan elinduló közmunkaprogram tartalmazza az előző években már jól bevált tartalmi elemeket, viszont kibővítésre került új irányokkal is. Ennek megfelelően a bio valamint a megújuló energiafelhasználás, belterületi közutak állagmegóvása, illegálisan lerakott hulladékok felszámolása, parlagfű-mentesítés, közösségi terek gondozása mellett újdonság, hogy

a munkavégzés kibővül a bel-és külterületi csatornák valamint a mezőgazdasági utak karbantartásával, állapotuk javításával is.

A jelenleg még futó közmunkaprogramban 27 főt foglalkoztat az önkormányzat, melyből 1 fő irodai adminisztrátor, 3 fő munkavezető és 23 fő kubikos. Ez a létszám most változni fog: 2020. március 1-től 24 főre csökken, a felosztás viszont megmarad, jelezte hírportálunknak Chudi Barbara.

2019-ben bevezetett változás érvényben marad ebben az évben is, miszerint 25 év alatti regisztrált álláskereső nem létesíthet közfoglalkoztatotti munkaviszonyt.

Korábbi tapasztalatokat összegezve az önkormányzat referense elmondta, hogy vannak olyanok a programban résztvevők közül, akik visszakerültek az elsődleges munkaerőpiacra, de vannak olyan dolgozók is, akik a korábbiakban is részt vettek már benne.

-Kiss Tamás-

Nyitókép: hellovidek.hu

MEGOSZTÁS