Idén a megszokottnál hamarabb – már a most következő hétvégén – megkezdődnek a tavaszi szezon küzdelmei a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban.

Ennek apropóján kérdeztük meg a játékosokat kistérségi csapatainkból, hogy miként várják a tavaszi mérkőzéseket.

-Hirdetés-

Kerekes Márk (Akasztó FC):

A felkészülésünk a tavaszi szezonra már az új pályán heti négy edzéssel zajlott. Az ilyenkor megszokott szárazfutást az edző próbálta felváltani minél több labdás gyakorlatra, így számunkra is élvezhető és változatos edzések voltak. A felkészülést sikeresnek tartom, mivel egyre többet tartjuk a labdát, ami már az edzőmérkőzéseinken is megmutatkozott. Sajnos egyszer sem tudtunk felállni a teljes megye 1-es kerettel, de így is voltak nagyon biztató találkozók és bízom benne, ha itt lesz mindenki, még eredményesebbek tudunk lenni. Mivel az őszi szezon gyengébben sikerült ezért tartozunk az edzőnek, a vezetőségnek és legfőképp a szurkolóinknak egy jó tavaszi szezonnal, ami majd pontokban is megmutatkozik és reményeim szerint oda érünk a 6. 7. helyre.

Kerekes Márk sárgában labdával

Ámann Márk (Kiskőrösi LC)

Szerintem a felkészülés elég jól sikerült, a csapat 85-90%-a részt vett az edzéseken. Heti öt napot edzettünk – négy edzőmérkőzést játszottunk és volt egy teremtornánk is. Ezen kívül kettő edzőmeccsünk sajnos el lett halasztva a betegségek miatt, de a négy felkészülési mérkőzésből kettőt nyertünk és két találkozón szenvedtünk vereséget. A teremtornán harmadikak lettünk.
Mit várok a tavasztól? Ettől a 16 ponttól sokkal többet. Nem ennyi van a csapatban főleg most, hogy igazoltunk két játékost, Nagy Attilát és Dunai Rudolfot, ráadásul felépültek a sérült játékosaink is. Nagyon szeretnék a dobogó közelében végezni, de az a 13 pont elég sok, viszont nem lehetetlen! Én mindent meg fogok tenni, de szerintem a csapat nevében is mondhatom, hogy megteszünk mindent a jobb helyezés érdekében. Remélem, hogy sok szurkoló fog minket buzdítani, ahogy eddig is tették. Én személy szerint nagyon várom a bajnoki rajtot. Kíváncsi vagyok a többi csapatokra is, mert elég nagy játékos mozgások voltak.

Ámann Márk biztosan óvja a Kiskőrösiek kapuját

Brindza Tamás (Kecel FC)

Én úgy gondolom, hogy egy jó felkészülést tudhatunk a hátunk mögött, egy átalakult Kecellel. Az edzőmeccsek jól sikerültek, igyekeztünk összecsiszolódni – többé-kevésbé ez sikerült is, de nyilván ez a tétmeccseken fog majd kiderülni illetve kiforrni magát. Bizakodva vágunk neki a tavaszi szezonnak, reális elvárasokkal. A cél mindenképpen a bent maradás, de személy szerint úgy gondolom, hogy az 5. és 10. hely között ott tudunk majd lenni a szezon végére. A pontok nyilván ezt tükrözik majd.

Brindza Tamás fél éves Kiskunhalasi kitérő után tért vissza Kecelre a tél folyamán

Dobosi Zsolt (Soltvadkerti TE)

Úgy érzem, hogy a felkészülés egész jól sikerült, jó edzőmeccseket játszottunk. Próbáltunk olyan csapatok ellen játszani, akik mind más rendszerben futballoznak. Apróbb hibák persze még vannak a csapatnál, de igyekszünk ezeket javítani minél hamarabb. Nem úgy sikerült az ősz, ahogy azt szerettük volna. Volt három-négy találkozó, amit még úgy gondolom meg kellett volna nyerni. Remélem, tudunk egy olyan tavaszt zárni, mint tavaly vagy még annál is jobbat. Hiszen jó csapat vagyunk és megérdemelnénk, hogy előrébb végezzünk, mint ahol most vagyunk. Szerintem a 6. helyre oda tudunk érni, ha minden úgy alakul, ahogy mi szeretnénk, egy kis szerencsével akár az 5. hely is meglehet.

Dobosi Zsolt (fehérben) szintén bizakodva várja a tavaszi szezont

Az Akasztó a nagy rivális Hartát fogadja vasárnap, ahol a hazaiak szeretnének visszavágni az őszi 4-3-as verségért a Hartának.

Ugyanez a terve a Kiskőrösnek is vasárnap, akik a szomszédvár Kecel otthonában kezdenek. Mint ismert az őszi szezon első fordulójában a Kecel 3-1-re legyőzte a Kiskőrösöst Kiskőrösön.

Soltvadkert is szintén vasárnap fogadja a bajnoki címre hajtó, a jelenlegi címvédő Kiskunfélegyházát. A Soltvadkertiek szeretnének egy jó eredményt, esetleg egy bravúrt elérni hazai pályán, a bajnoki nyitányon.

-Beniczki Dávid-

MEGOSZTÁS