A Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében „Magadért Sportolj” címmel rendeztek sport programot a kiskőrösi EGYMI-ben február 20-án.

Az eseményre minden korosztályból várták az érdeklődőket, amelyben nem volt hiány, hiszen közel 300-an jöttek el az eseményre.

-Hirdetés-

Itt aztán „garantált mozgásprogram” várta az érdeklődőket, hiszen az intézmény tornacsarnoka több sportág kipróbálására is lehetőséget nyújtott. A program főszervezője Bányásziné Lukács Margit elmondta, hogy sajnos az eseményen betegség miatt nem tudott részt venni Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

A szövetség az EFOP-1.8.6.-17-2017-00012 számú nyertes pályázatnak köszönhetően tudta megszervezni a programot. Minden megyében van olyan személy (Bács-Kiskun megyében Bányásziné Lukács Margit), aki koordinálja a hátrányos helyzetű településeken a sport programokat.

A kiskőrösi KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája 4. B osztálya

Ilyen téren Bács-Kiskun megyében 16 település érintett, akikkel folyamatosan felveszik a kapcsolatot. Az EGYMI-ben megtartott „Magadért Sportolj” elnevezésű nap keretében lehetősége volt a résztvevőknek ergométeres evezésre, darts-ozni, tollaslabdázni, pontlövésre (labdarúgás, kézilabda), íjászkodni, valamint Dobrotka Béla az „esések iskolája” vezetésével a biztonságos, sérülésmentes eséstechnikákat sajátíthatták el. Az eseményre eljöttek a Wattay, a helyi gimnázium és a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája diákjai, valamint szülők is.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS